• Uncategorized

    Διαδικτυακό σινεμά από το Φεστιβάλ Ολυμπίας


    Tο Φεστιβάλ Ολυμπίας σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο παρουσιάζει επιλεγμένο ποιοτικό κινηματογράφο για παιδιά, νέους και την οικογένεια με αποκλειστικές διαδικτυακές προβολές από σήμερα και για όσο κρατήσει ο αποκλεισμός.

    Οι προβολές θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά στις έντεκα το πρωί και στις έξι το απόγευμα.

    Σήμερα προβάλλεται η ταινία Ο Θύλακας (Σερβία, Γερμανία, 2015) του σέρβου σκηνοθέτη Γκόραν Ραντοβάνοβιτς, που βραβεύτηκε στο αντίστοιχο 17ο Φεστιβάλ Ολυμπίας.

    Η ταινία διαδραματίζεται στο Κόσοβο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Κεντρικό πρόσωπο, ο δεκάχρονος Νενάντ που κατοικεί με την οικογένειά του σε μία σερβοχριστιανική περιοχή η οποία όμως περιτριγυρίζεται ασφυκτικά από τη μεγάλη αλβανομουσουλμανική κοινότητα.

    Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος παππούς του, αποφασίζει ότι πρέπει να τον τιμήσει με επίσημη κηδεία αλλά το κοιμητήριο βρίσκεται έξω από την περιοχή τους.
    Η αίσθηση καθήκοντος που κατακυριεύει το παιδί, θα το οδηγήσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Εκεί, όμως, μέσα σε απίθανες τοποθεσίες πρόκειται να αναπτύξει αναπάντεχες φιλίες.
    Ντανιέλ (2018), γαλλική συμμετοχή προηγούμενης χρονιάς
    Το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδία και νέους θεσμοθετήθηκε την ίδια χρονιά και επισήμως από την πολιτεία.
    Είχε ξεκινήσει το 1997 ως πρωτοβουλία του λογοτέχνη, ηθοποιού, σκηνοθέτη (Ο Ψύλλος) και διανομέα (Νεανικό Πλάνο) Δημήτρη Σπύρου. Εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν από τους δυναμικότερους θεσμούς στον τομέα του στην Ευρώπη.
    Γυρίσματα στον Πύργο

    Με την υποστήριξη της νομαρχίας και κατόπιν της περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου, κατόρθωσε να καλλιεργήσει νεαρούς σινεφίλ ενώ από το 2000 πρόσθεσε στο πρόγραμμά του και την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ευρωπαϊκής Δημιουργίας Camera Zizanio –παράλληλο φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Νίκου Θεοδοσίου με ταινίες μικρού μήκους κυρίως από ελληνικά σχολεία αλλά και νέους απ’ όλο τον κόσμο.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

    Η 20η διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 29 Νοεμβρίου  ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.

    Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση: [email protected]
    Τηλέφωνα
    ΑΘΗΝΑ 0030 210 8664470
    ΠΥΡΓΟΣ 0030 26210 31615

    Πληροφορίες για το καθημερινό διαδικτυακό πρόγραμμα προβολών στο:

    www.facebook.com/olympiafestival/



    ΣΧΟΛΙΑ