• Uncategorized

    Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, υπεραποδίδει η περιφέρεια


    Σε θετική τροχιά επανέρχονται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ η ευρωπεριφέρεια είχε διαφοροποιηθεί από την αρχή των συναλλαγών.

    Συγκεκριμένα, ο DAX ενισχύεται 0,51%, ο CAC 40 κινείται 1,33% υψηλότερα ενώ και ο FTSE 100 περιόρισε κατά πολύ τις αρχικές απώλειες του, εν μέρει λόγω την ισχυρής πτώσης της μετοχής της WPP, αλλά και των Astrazeneca, Shire και BT Group.

    Μεγαλύτερα τα κέρδη στο Νότο, με τον ΜΙΒ στο Μιλάνο να ενισχύεται 0,32%,  ο IBEX 35  στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 1,57% και ο PSI 20 στη Λισαβόνα κινείται με άνοδο 0,82%.

    Η ΕΚΤ ανέφερε ότι θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ενώ το πρόγραμμα αγοράς κρατικών χρεογράφων ύψους 2,6 τρισεκ. ευρώ (QE) εκτιμά ότι θα τερματίσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, εμμένοντας στην κατεύθυνση πολιτικής που παρουσίασε τον Ιούνιο και επαναλαμβάνει έκτοτε σε κάθε συνεδρίαση.

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.



    ΣΧΟΛΙΑ