ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα σενάρια για την Alpha Bank μετά τη νέα δήλωση του Αντρέα Ορσέλ και τη μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 5,5%
Την επιβράβευση των μετόχων με buy back και διανομή μερισμάτων θα επιδιώξει η διοίκηση της Alpha Bank, όπως ενημέρωσε τους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Ψάλτης.
Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, ο κ. Ψάλτης εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τις επόμενες χρήσεις.
Η Alpha Bank αναθεωρεί τους στόχους της για τη χρονιά αυτή ενώ όπως τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια, με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το σύνολο της φετινής χρονιάς.
Για το 2024 πάντως αναμένονται συνολικά έσοδα πάνω από 2,1 δις., ROTE πάνω από 13,5% από περίπου 13% και ομαλοποιημένα κέρδη ανά μετοχή 0,33 ευρώ αντί 0,31 ευρώ.
Ο κ. Ψάλτης στάθηκε ιδιαίτερα στην κερδοφορία της τράπεζας αντί της προβολής ενός αναπτυξιακού όγκου, επισημαίνοντας ότι τα spreads έχουν συμπιεστεί και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα κέρδη.«Είμαστε στην αγορά και κοιτάμε τις εξελίξεις, αλλά πάντα το βασικό κριτήριο είναι χρηματοοικονομικό», υπογράμμισε.
Εκτίμησε ότι ο καθαρός δανεισμός της τράπεζας θα είναι στα 38 δις ευρώ τονίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη ένα ισχυρό κύμα δανείων που θα εκταμιευτεί το επόμενο εξάμηνο.
Εκτίμησε πως θα υπάρχουν ακόμη δύο μειώσεις επιτοκίων και ανέφερε ότι για κάθε 25 μονάδες βάσης χαμηλότερα τα έσοδα από τόκους αναμένεται να μειώνονται κατά 18 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 322,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2024.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώνονται στα 437 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTBV) με βάση τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους είναι 13,6%. Ο δείκτης FL CET1 είναι 14,8% και η ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή στα 2,86 ευρώ.
Το Χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε €29,8 δισ. Το α’ εξάμηνο 2024, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων αυξήθηκαν κατά 7% έναντι του α’ εξαμήνου 2023, ως αποτέλεσμα της αύξησης κατά 55% από νοικοκυριά και 4% από επιχειρήσεις.
Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων του Ομίλου μειώθηκε σε 4,7%, λόγω της εμπροσθοβαρούς υλοποίησης του πλάνου εξυγίανσης ΜΕΑ. Το κόστος πιστωτικού Κινδύνου διαμορφώθηκε σε 64 μ.β. για το α’ εξάμηνο 2024.
Διαβάστε επίσης:
Αναλυτές για Alpha Bank: Αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη της Τράπεζας
Πράσινα τιμολόγια Αυγούστου: Από την Ελίν το φθηνότερο – Οι τιμές όλων των προμηθευτών
Νέο χτύπημα στην αγορά: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η Fieratex
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: «138 νέα οχήματα για το Λιμενικό – Με το “ΑΙΓΙΣ 2” συνεχίζουμε την ενίσχυση των μέσων για την ασφάλεια της πατρίδας μας»
- Ορσέλ στο Bloomberg: Ενθουσιασμένος και ανοιχτός σε μια νέα θητεία στην UniCredit – Πότε η προσφορά για Commerzbank
- Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας μέχρι την πλήρη εξάλειψη της ευλογιάς
- ΥΠΕΝ: Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως 13 Φεβρουαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.