• Τράπεζες

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Αλλάζουμε δομικά την τράπεζα – Θέλουμε να είμαστε σημείο αναφοράς ως ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ψάλτης- Alpha Bank: Αλλάζουμε δομικά την τράπεζα- Θέλουμε να είμαστε σημείο αναφοράς ως ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Με στόχο την αύξηση των εσόδων από τόκους και προμήθειες η Alpha Bank  έχει επενδύσει 430 εκατ ευρώ για την υλοποίηση του Προγράμματος Μετασχηματισμού της και προχωρά σε επενδύσεις ύψους 120 εκατ ευρώ στην τεχνολογία.

    Το πρόγραμμα μετασχηματισμού που αλλάζει δομικά την τράπεζα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο CEO της  Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, έχει στόχο:

    -Τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 60 εκατ ευρώ το χρόνο.

    -Επιπλέον έσοδα 60 εκατ ευρώ από τόκους και 65 εκατ ευρώ από προμήθειες μέσα σε 4 χρόνια στη λιανική τραπεζική.

    – Αύξηση εσόδων από τόκους κατά 200 εκατ ευρώ και 35 εκατ ευρώ από προμήθειες στην τραπεζική επιχειρήσεων.

    -Τη βελτίωση της παραγωγικότητας κατά 25%, με ταυτόχρονη μείωση του μέσου χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών και  του λειτουργικού κινδύνου.

    Ο κ. Ψάλτης σε ειδική εκδήλωση χθες αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος μετασχηματισμού της Alpha Bank υπογραμμίζοντας: «Εχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αλλάζουμε την Alpha Bank  και διαμορφώνουμε το νέο τραπεζικό τοπίο της Ελλάδας.

    »Θέλουμε  να είμαστε σημείο αναφοράς ως ο καλύτερος εργοδότης και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους να εργαστούν κοντά μας.

    Όπως είπε: «Αλλάζουμε την οργάνωσή μας, τις διαδικασίες μας, τα προϊόντα και τα συστήματά μας, ώστε να προσφέρουμε σε κάθε τμήμα της πελατείας μας, τις υπηρεσίες που χρειάζεται, στον χρόνο και με τον τρόπο που τις χρειάζεται. Παράλληλα, ψηφιοποιούμε την καθημερινή εξυπηρέτηση του πελάτη σε σειρά συναλλαγών και στις πωλήσεις απλών προϊόντων.

    »Αυτό θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε την προσοχή μας στους Πελάτες και στα προϊόντα που φέρνουν μεγαλύτερη αξία στην τράπεζα», σημείωσε ο κ. Ψάλτης, υπογραμμίζοντας ότι καταλύτης για τη μετάβαση είναι η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

    Το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού the alpha blueprint στοχεύει σε μία τράπεζα πιο λειτουργική, πιο καινοτόμο και τελικά πιο ανθεκτική και πιο κερδοφόρο. Ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί το 2023.

    Η τράπεζα αναδιοργανώνεται εκ βάθρων. Εστιάζει σε ομάδες πελατών, όπως π.χ. οι οικογένειες και σχεδιάζει ειδικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Δημιουργεί νέα πλατφόρμα για την  επικοινωνία Πελάτη–Καταστήματος μέσω βιντεοκλήσης. Καθώς και δύο  νέα Επιχειρηματικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον ορθολογικότερο καταμερισμό της  πελατείας και τη βελτίωση του Customer Experience.

    Σχεδιάζει νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες όπως είναι:  χορήγηση μικρών καταναλωτικών δανείων στα εναλλακτικά δίκτυα (myAlpha mobile, myAlpha Web και  check-out digital retailers).   Έγκριση για καταναλωτικά δάνεια σε λιγότερο από 1 ημέρα. Έγκριση για δάνειο αυτοκινήτου σε λιγότερο από 1 ώρα.

    Η κα Αναστασία Σακελλαρίου Γενική Διευθύντρια – Chief Transformation Officer αναφέρθηκε στις επτά θεματικές ενότητες του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση και ενεργή συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών, και οι οποίες αφορούν τον:

    -Πελατοκεντρικό μετασχηματισμό Τραπεζικής Ιδιωτών με εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

    -Πελατοκεντρικό μετασχηματισμό Τραπεζικής Επιχειρήσεων, που εστιάζει στη χάραξη μιας  πελατοκεντρικής, τμηματοποιημένης στρατηγικής και στη μεταφορά συναλλαγών σε εναλλακτικά κανάλια.

    -Μετασχηματισμό της διαδικασίας πιστοδοτήσεων που μειώνει  τον χρόνο προετοιμασίας, έγκρισης και εκταμίευσης.

    -Ανάπτυξη / καινοτομία και βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη

    -Βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας, με τη   χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αυτοματοποίησης και τη μείωση των λειτουργικών  εξόδων.

    -Τεχνολογικό Μετασχηματισμό

    -Την Ανάδειξη του Ανθρώπινου Δυναμικού που ως στόχο έχει την καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας  εργασίας και ανάδειξης των ταλέντων, καθώς και επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της Alpha Bank ως  Κορυφαίος Εργοδότης στην ελληνική αγορά.

    Στην δημιουργία  εξατομικευμένων προτάσεων για ομάδες πελατών που αποτελούν  προτεραιότητα για την τράπεζα, όπως π.χ. οι «οικογένειες», αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής κ. Ισίδωρος Πασσάς. Όπως είπε η Alpha Bank σχεδιάζει  νέα στοχευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, και υιοθετεί νέους τρόπους προσέλκυσης του πελάτη με life stage campaigns που αξιοποιούν τη διαθέσιμη  πληροφόρηση από πρόσφατες ενέργειες του και προτείνοντάς του σχετικά προϊόντα, με πολύ  αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

    Ο κ. Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, σημείωσε πως σύμφωνα με τη νέα πελατοκεντρική  προσέγγιση που εφαρμόζεται και για τους επιχειρηματικούς πελάτες, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία δύο νέων  Επιχειρηματικών Κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα φέρει ορθολογικότερο καταμερισμό της πελατείας και  βελτίωση του Customer Experience, καθώς και μία νέα ομάδα πωλήσεων προϊόντων συναλλακτικής τραπεζικής,  ώστε να ενισχυθεί το μερίδιο και τα έσοδα της τράπεζας από τα προϊόντα αυτά.

    Ο κ. Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας ανέφερε ότι η Alpha Bank εισάγει νέα εργαλεία και μεθοδολογίες  στον χώρο των ψηφιακών πωλήσεων, που στοχεύουν στην παροχή εξατομικευμένων online προϊόντων και  υπηρεσιών. Ανέλυσε και τους άμεσους στόχους που είναι η χορήγηση δανείων στα εναλλακτικά  δίκτυα, αρχικώς με τα μικρά καταναλωτικά στο myAlpha mobile και στη συνέχεια στο Web banking καθώς και  στο check-out των digital retailers. Επίσης σημείωσε ότι αντίστοιχη προσπάθεια ξεκινάει και στο Wholesale Banking, με προτεραιότητα το Customer Journey για πιστοδοτήσεις μικρών και μεσαίων  επιχειρήσεων.

    Προχωρήσαμε σε συνολικές επενδύσεις 430 εκατ ευρώ για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Μετασχηματισμού και την επίτευξη του επιχειρησιακού μας  σχεδιασμού, σημείωσε ο κ.  Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής Chief Financial Officer της Alpha Bank και συμπλήρωσε:

    « Έχοντας πλέον δρομολογήσει την οριστική εξυγίανση του ισολογισμού από το βάρος  των ΜΕΑ και μετά την πρόσφατη ΑΜΚ, βάζουμε πλώρη για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, έχοντας όλα  τα απαραίτητα εφόδια για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημά μας».

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Ψάλτης: Αλλάζουμε την Alpha Bank και, μαζί, διαμορφώνουμε το μέλλον της τραπεζικής στην Ελλάδα

    Σταϊκούρας: Δανείστε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες – Τραπεζίτες: Δανείζουμε όσους πληρούν τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ