Τράπεζες

Βασιλείου (Eurobank): Η Τράπεζα είχε κεντρικό ρόλο στην άντληση των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού

  • NewsRoom

Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank


«Tο έργο του Ελληνικού, έργο – ορόσημο για την Ελλάδα και το μεγαλύτερο αστικό, αναπτυξιακό έργο στην Ευρώπη, είναι καθοδόν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία καθώς όλοι επιδιώκουμε να αποδειχθεί το 2021 έτος ανάκαμψης από τη φετινή, βαθιά ύφεση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, με την ελπίδα να το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κώστας Βασιλείου σε παρέμβαση στο Capital Link Forum στην ενότητα για το Ελληνικό.

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Eurobank στηρίζει σταθερά και στρατηγικά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με στόχο την ταχεία επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Η Τράπεζα έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην άντληση των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου του Ελληνικού, η πρόοδος στο οποίο αποτελεί, διεθνώς, δείκτη για την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας αλλά και δείκτη για την ετοιμότητα και την δυνατότητα της χώρας να οργανώνει και να υλοποιεί έργα τέτοιας εμβέλειας, σημασίας και πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο Κώστας Βασιλείου.

Όπως ανέφερε η Eurobank είχε ηγετική, συντονιστική και οργανωτική εμπλοκή, στις τρεις παράλληλες διαδικασίες άντλησης κεφαλαίων της Lamda Development: Την έκδοση και κάλυψη δανείων και εγγυήσεων έως 1,68 δισ. ευρώ, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ και την έκδοση διαπραγματεύσιμων ομολογιών 320 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πρώτη αυτή φάση του έργου, συνολικού ύψους σχεδόν 3 δισ.ευρώ, έχει καλυφθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό από ελληνικά κεφάλαια, εξέλιξη που αποδεικνύει, στην πράξη, τις δυνατότητες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς να υποστηρίξει την ανάπτυξη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με έργα μεγάλης εμβέλειας. Με τη συναλλαγή αναδεικνύεται όχι μόνο η οργανωτική ικανότητα της Τράπεζας μας να υποστηρίζει συνολικά και χρηματοδοτικά τέτοιου βεληνεκούς projects αλλά και ο κεντρικός ρόλος της στις ελληνικές αγορές κεφαλαίου, ανέφερε.

«Όλοι αυτοί οι παράγοντες, ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μια δυνατή εγχώρια κεφαλαιαγορά, είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την πορεία μας τα επόμενα χρόνια, ενόψει των μεγάλων ευκαιριών που θα προκύψουν στο πλαίσιο των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης των τεράστιων κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης», είπε ο κ.Βασιλείου.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Στο 5,1356% το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Capital Group

Τι συμβαίνει με την HSBC και τις δραστηριότητες στην Ελλάδα – Τι αναφέρουν πηγές της Eurobank

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ