• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Θρίλερ με την τιμή διάθεσης – Πληροφορίες ακόμα και για πολύ μικρό discount

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Στα 3,986 ευρώ –όσο και το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής– κλείδωσε το άνω άκρο της τιμής διάθεσης των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Σε ό,τι αφορά το κάτω άκρο της τιμής διάθεσης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αν και τα 3,70 ευρώ συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πραγματικότητα.

    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι για το placement που ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί τα ενδεχόμενα για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής διάθεσης μετοχών είναι δύο: είτε με ένα πολύ μικρό discount σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, είτε με τη διαφορά της τιμής να κυμαίνεται πέριξ του 5% με 6%.

    Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με τη ζήτηση που αναμένεται να είναι σημαντικά ισχυρή και να καλύψει το σύνολο του 27% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Συγκεκριμένα θα διατεθούν 33.7599.150 μετοχές με το τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή του 1,3 δισ. ευρώ (με τιμή διάθεσης μεταξύ 3,70 – 3,75 ευρώ μετοχή) και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο τραπεζικό placement καθώς ξεπερνά το προηγούμενο της Εθνικής Τράπεζας που διαμορφώθηκε στο 1,066 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Ο κύβος ερρίφθη για το placement ύψους 1,3 δισ. ευρώ

    Τράπεζα Πειραιώς: Πωλείται το 27% των μετοχών – Την Δεύτερα το βιβλίο προσφορών

    Viva: Προτροπές τραπεζιτών προς τον Χάρη Καρώνη: «Πούλα τώρα, είναι ιδανικό το timing»



    ΣΧΟΛΙΑ