• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Πόσοι μέτοχοι γράφτηκαν για την αύξηση σε Ελλάδα και εξωτερικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Σε 200 ανήλθαν οι θεσμικοί επενδυτές που γράφτηκαν στο ξένο βιβλίο προσφορών για την αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς διεκδικώντας μερίδιο στην αύξηση.

    Η υπερκάλυψη χωρίς τους anchor investors και χωρίς το ΤΧΣ ήταν της τάξεως των 8 φορών.

    Από την άλλη πλευρά στο εγχώριο μέτωπο ο αγώνας ήταν λίγο διαφορετικός.

    Οι ιδιώτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και που τελικώς κάλυψαν το κομμάτι της αύξησης που τους αντιστοιχεί κατά 2,5 φορές ανέρχονται σε 10.000, καθώς υπήρξε πολύ ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές που διατηρούσαν μετοχές.

    Οι 10.000 ιδιώτες γράφτηκαν για 180 εκατ. μετοχές, ενώ οι μετοχές που θα διανεμηθούν με βάσει το σύνολο των προσφορών από το εξωτερικό είναι 1.020 εκατομμύρια.

    Η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώνεται στα 1,15 ευρώ ανά μετοχή που σημαίνει στο ανώτατο εύρος της κλίμακας που είχε οριστεί, ενώ η αύξηση κεφαλαίου διαμορφώνεται σε 1,38 δισ. ευρώ.

    Η Goldman Sachs Bank Europe SE και η UBS Europe SE ενήργησαν ως γενικοί συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς. Η BNP Paribas, η J.P. Morgan, η Morgan Stanley, η Αmbrosia, ο Όμιλος AXIA Ventures, η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Πειραιώς Χρηματιστηριακή Α.Ε. ενήργησαν ως κοινοί συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς. Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Wood & Company ενεργούν ως συνδιαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς.

    Μετά την πιστοποίηση της καταβολής του ποσού της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Holdings στις 29η Απριλίου 2021, η Πειραιώς Holdings αναμένει ότι οι νέες μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους αυτών μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων κάτι που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2021, ενώ η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει την (ή γύρω στις) 7 Μαΐου 2021.

    Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην τράπεζα να εκπληρώσει το στόχο της για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες αποχτώντας μια δυνατή κεφαλαιακή βάση.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Οικονομικών για ΑΜΚ Τράπεζας Πειραιώς: Ψήφος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    ΤΧΣ: Ορόσημο για τον Όμιλο Πειραιώς και την ελληνική οικονομία η επιτυχημένη ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου: Η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον όμιλο Πειραιώς και τη στρατηγική του



    ΣΧΟΛΙΑ