• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Όλες οι νέες λεπτομέρειες για την εθελουσία – Τι θα ισχύσει ανάλογα με την ηλικία

    Τράπεζα Πειραιώς


    Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο στοχεύει στην αποχώρηση 1.000 εργαζομένων και το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus φτάνει τις 180.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και προσφέρει +20% σε όσους εργαζόμενους του δικτύου καταστημάτων αποχωρήσουν, ενώ όσοι εργάζονται σε καταστήματα που κλείνουν θα λάβουν επιπλέον 2 μισθούς. Το ανώτατο ύψος της παροχής είναι οι 180 χιλιάδες ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, τα κίνητρα του προγράμματος έχουν να κάνουν με την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας στην τράπεζα. Η πρώτη ηλικιακή ομάδα αφορά σε εργαζόμενους  μέχρι 39 ετών,  η δεύτερη αφορά εργαζόμενους ηλικίας 40-49 ετών και η τρίτη εργαζόμενους ηλικίας 50-58 ετών.

    Το πακέτο των απολαβών διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας κάθε εργαζόμενου και προσφέρει μίνιμουμ 20 μηνιαίους μισθούς.

    Όπως αναφέραμε, αν κάποιος εργάζεται στο δίκτυο και δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα λάβει επιπλέον 20% και +2 μισθούς αν το κατάστημα στο οποίο εργάζεται είναι ανάμεσα στα 25 καταστήματα που θα κλείσουν άμεσα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδική πρόνοια λαμβάνει το πρόγραμμα για όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Ενώ αυτή τη φορά δεν υπάρχει η επιλογή της μακροχρόνιας άδειας.

    Τέλος, σημειώνουμε ότι σήμερα η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ενημέρωσε τα σωματεία εργαζομένων (έξι συνολικά) για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.



    ΣΧΟΛΙΑ