• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Οικονομικά «ενισχυμένο» το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για την αποχώρηση 1.000 και πλέον εργαζομένων

    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Τράπεζα Πειραιώς


    Στο ρυθμό της εθελούσιας εξόδου μπαίνει και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους.

    Στόχος είναι να αποχωρήσουν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι και το ποσό της αποζημίωσης θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 170-180 χιλιάδων ευρώ.

    Το πρόγραμμα –που είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή- θα είναι ανοικτό για όλους τους εργαζόμενους χωρίς να θέτει όριο ηλικίας.

    Το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας της Πειραιώς έδινε μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 160.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι οικονομικά «ενισχυμένο», καθώς στόχος είναι η αποχώρηση 1.000 και πλέον εργαζομένων.

    Με το προηγούμενο πρόγραμμα του 2018, που ήταν στοχευμένο σε συγκεκριμένες ηλικίες εργαζομένων, είχαν αποχωρήσει περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, ωστόσο έμφαση θα δοθεί σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ η τηλεργασία επιταχύνει τις εξελίξεις σε ότι αφορά τη νέα μορφή των καταστημάτων, τη διάρθρωση και τη στελέχωση τους.

    Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελούσιας της Eurobank, το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους εργαζόμενους και το οποίο πρόσφερε μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 150.000 ευρώ, ενώ άμεσα αναμένεται να ανακοινώσει και το δικό της πρόγραμμα η Εθνική Τράπεζα με στόχο τις 800 αποχωρήσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ