• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών – Ποιο θα είναι το ύψος του επιτοκίου


    Ανοίγει σήμερα το πρωί το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Tράπεζα Πειραιώς.

    Η διοίκηση της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστου Μεγάλου βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο για συναντήσεις με τους επενδυτές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκδοση που συντονίζεται από Goldman Sachs, UΒS, Barclays, BNP, Credit Suisse και Nomura. Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa3 και CCC από Moody’s και S&P αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τη διαδικασία του premarketing το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 6%, αλλά η οριστική τιμολόγηση είναι συνάρτηση και της ζήτησης που θα εκδηλωθεί.

    Από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στο Λονδίνο και στις οποίες συμμετείχαν 50 περίπου επενδυτές εκτιμάται ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη «πείνα» που υπάρχει διεθνώς για τίτλους υψηλής απόδοσης.

    Η τάση αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην υψηλή ζήτηση που είχε ο τίτλος της Alpha Bank, που υπερκαλύφθηκε πάνω από δέκα φορές με αποτέλεσμα η συναλλαγή να κλείσει με επιτόκιο 4,25%.

    Να σημειωθεί ότι χθες η JP Morgan προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από underweight σε overweight, αξιολογώντας θετικά τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την αποκατάσταση της κερδοφορίας. Η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου 41% στη μετοχή της τράπεζας με νέα τιμή-στόχο τα 4,20 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ