• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει, πιθανότατα την Τετάρτη, το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου Tier II

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Πιθανότατα την Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών από την τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η τιμολόγηση υπολογίζεται λίγο κάτω από το 5,95%, αισθητά δηλαδή χαμηλότερα από το επιτόκιο που είχε πετύχει η τράπεζα κατά την προηγούμενη έκδοση τον Ιούνιο του 2017, που τιμολογήθηκε στο 9,75%.

    Η διοίκηση της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστου Μεγάλου βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο για συναντήσεις με τους επενδυτές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκδοση που συντονίζεται από Goldman Sachs, UΒS, Barclays, BNP, Credit Suisse και Nomura.

    Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa3 και CCC από Moody’s και S&P αντίστοιχα. Η διοίκηση της Πειραιώς επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά και την επιτυχή άντληση κεφαλαίων από την Alpha Bank με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο 4,25%, αλλά και την υπερπροσφορά επενδυτών που ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ.

    Ήδη στο pre market η απόδοση του ομολόγου της Alpha μειώθηκε χθες στο 4,05% ενόψει του trading που ξεκινάει στις 13 Φεβρουαρίου.

    Το ευνοϊκό κλίμα αποτυπώνεται και στη νέα υποχώρηση σε ιστορικά χαμηλά, στο 1,013%, του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενώ νέο χαμηλό, στο 0,296%, καταγράφει και η απόδοση του 5ετούς.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019 η τράπεζα Πειραιώς άντλησε, μέσω έκδοσης και διάθεσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης, 400 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τον δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 14,6% από 13,7%.  Την έκδοση «έτρεξαν» οι UBS και Goldman Sachs.

    Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί και της ζήτησης για τίτλους με ικανοποιητικές αποδόσεις είναι το γεγονός ότι, η απόδοση του τίτλου που είχε εκδώσει η τράπεζα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 5,85%. Αντίστοιχα στο 3,8% έχει υποχωρήσει η απόδοση του ομολόγου που εξέδωσε ένα περίπου μήνα αργότερα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2019, η Εθνική τράπεζα με επιτόκιο 8,25%.



    ΣΧΟΛΙΑ