• Τράπεζες

    Attica Bank: Τη Μεγάλη Πέμπτη στα χέρια της Ελένης Βρεττού οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Astir 1

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχει στα χέρια της τις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Astir 1 η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού.

    Και την ίδια μέρα θα αποσταλεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το συμπληρωματικό του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ.

    Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα έχουν υπογραφεί και όλα τα νομικά κείμενα για την συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 473,3 εκατ. ευρώ είναι άμεση αύξηση).

    Η Thrivest και η Παγκρήτια Τράπεζα θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Attica Bank με 64 εκατ ευρώ και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου οι δύο τράπεζες θα μπουν σε τροχιά συγχώνευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί μία 5η ισχυρή, μη συστημική τράπεζα, που θα εστιάσει στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Η διαχείριση των προβληματικών ανοιγμάτων αποτελεί κομβικό σημείο της εξυγίανσης της Τράπεζας Αττικής, και για το λόγο αυτό ποσό έως 300 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιακή ενίσχυση των 490 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί προκειμένου να μειωθεί οριστικά το ιστορικά υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η διοίκηση της Attica Bank προχωρά στη σταδιακή αποεπένδυση από τίτλους τιτλοποιήσεων ή και πωλήσεις χαρτοφυλακίων, αρχής γενομένης από τα χαρτοφυλάκια Astir 1 και Metexelixis.

    Μέχρι την Μ. Πέμπτη θα έχουν δοθεί από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Astir 1, ύψους 320 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις.

    Η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου.

    Στη συνέχεια η τράπεζα των μηχανικών θα γυρίσει νέα σελίδα στην σχεδόν 100 χρόνων ιστορία της, καθώς θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα (η οποία μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει απορροφήσει και το ελληνικό κομμάτι της HSBC με όφελος 130 εκατ. ευρώ). Και θα καταρτιστεί το νέο στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείριση των προβληματικών χαρτοφυλακίων των δύο τραπεζών, καθώς οι δείκτες καθυστερήσεων και για τις δύο διαμορφώνονται πάνω από το 60%.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Υπεγράφη η νέα 3ετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Τζέιμι Ντίμον: Βλέπει τέλος στην τραπεζική κρίση, αλλά δεν αποκλείει νέα κατάρρευση τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ