• Τράπεζες

    Alpha Bank: Τι συμβαίνει τώρα στο «war room» του ΤΧΣ – «Σιγή ασυρμάτου» για τις προσφορές

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Στην αίθουσα επιχειρήσεων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λαμβάνονται αυτήν την ώρα οι αποφάσεις για τη διάθεση του 9% της Alpha Bank.

    Η απόφαση θα γνωστοποιηθεί το πρωί της  Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

    Προς το παρόν τηρείται σιγή ασυρμάτου στο κατά πόσο υπάρχει και άλλη προσφορά εκτός από αυτήν της UniCredit, η οποία προσφέρει 1,33 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του 9%.

    Είκοσι άτομα, συνεδριάζουν  στα γραφεία του ΤΧΣ, που βρίσκονται στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Πανεπιστημίου 10. Η αίθουσα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, ένα στρατηγείο λήψης αποφάσεων με απόλυτη τήρηση των κανόνων εμπιστευτικότητας. Τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο και τα cd με τις προσφορές έφτασαν λίγα λεπτά πριν την λήξη της προθεσμίας  σε σφραγισμένο φάκελο.

    Το ή τα cd –αν υπάρχουν και άλλες προσφορές- έχουν κωδικούς για να ανοίξουν οι οποίοι παραδόθηκαν στο ΤΧΣ, μετά την λήξη της προθεσμίας,  ώστε να διασφαλιστεί ότι ουδείς θα έχει εκ των προτέρων γνώση της οποιας προσφοράς.

    Ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο να υπάρξει δεύτερη προσφορά, αν και κάποιες –αδύναμες είναι η αλήθεια φήμες- αναφέρονται σε ενδιαφέρον της Motor Oil.

    Στο στρατηγείο λοιπόν του ΤΧΣ, συνεδριάζουν τα 9 μέλη του ΔΣ του Ταμείου, οι τρεις εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κομισιόν και ESM.

    Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Lazard, που είναι ο σύμβουλος αποεπένδυσης του Ταμείου, όπως και εκπρόσωποι της Alpha Bank υπό την καθοδήγηση του  CFO  της τράπεζας  Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου.

    Αν δεν υπάρξει άλλη προσφορά για το πακέτο της Alpha Bank, το πιο πιθανό είναι ότι η  Unicredit, αν δεν έχει βελτιώσει το τίμημα εξαγοράς, θα κληθεί από το Ταμείο να το πράξει και να ανεβάσει την τιμή.

    Διότι, το ΤΧΣ δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την πρόταση εξαγοράς στο 1,33 ευρώ, όταν η μετοχή της τράπεζας  διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ από το χαμηλό 1,395 μέχρι το υψηλό 1,492 ευρώ κατά τις τελευταίες 7 συνεδριάσεις.

    Απόψε λοιπόν, αυτήν την ώρα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει υποψία διαρροής του τι συμβαίνει.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Αυξάνεται η δυναμική της κατανάλωσης στην ελληνική οικονομία

    Alpha Bank: Η τράπεζα με τη μικρότερη κρατική βοήθεια και τις λιγότερες απώλειες για το ΤΧΣ – Πώς έχει η συνολική εικόνα

    Β. Ψάλτης στους αναλυτές: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha η συμφωνία με την UniCredit



    ΣΧΟΛΙΑ