• Business

    Β. Ψάλτης στους αναλυτές: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha η συμφωνία με την UniCredit

    • NewsRoom
    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank αλλά και την ελληνική οικονομία γενικότερα, χαρακτήριζε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, τη συμφωνία με την ιταλική UniCredit.

    Μιλώντας, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου στους αναλυτές, ο κ. Ψάλτης είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η συμφωνία θα ενδυναμώσει το δίκτυό μας και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας, εδραιώνοντας την ηγετική μας θέση».

    Τόνισε ιδιαίτερα τα οφέλη που θα έχει για την ελληνική οικονομία η συμφωνία. Είπε ακόμη ότι με την είσοδο της ιταλικής τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο, η Alpha Bank θα είναι η μοναδική τράπεζα με ancor investor.

    Μιλώντας για το μέρος της συμφωνίας που αφορά στη Ρουμανία ο κ. Ψάλτης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα αυτή μετά τη συγχώνευση των θυγατρικών της UniCredit και της Alpha Bank. Όπως τονίστηκε στους αναλυτές, δημιουργείται ένας όμιλος με 5.500 εργαζόμενους και 297 καταστήματα με τις καταθέσεις να ανέρχονται σε 12,1 δις.

    Τέλος, αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας, η διοίκησή της τόνισε ότι τα έσοδα από τόκους θα «αγγίξουν» το 1,8 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 1,7 δισ. ευρώ, εκτιμώντας πως η αγορά βρίσκεται κοντά στην κορύφωση, αν και τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, με τα συνολικά έσοδα να «αγγίζουν» τα 2,3 δισ. ευρώ έναντι 2,2 δισ. ευρώ προηγουμένως και τον δείκτη κερδοφορίας να διαμορφώνεται σε πάνω από 11,5% έναντι κάτω από 11% αρχικά.

     

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan, UBS και Jefferies για Alpha Bank: Προσδοκίες για θετικές αναθεωρήσεις στην τιμή στόχο μετά τα αποτελέσματα

    Πώς είδαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα Πειραιώς και Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ