• Τράπεζες

    Σταύρος Κούκος στο mononews: «Ώρα να αναλάβουν νέοι άνθρωποι» – Αποχωρεί ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σταύρος Κούκος

    Σταύρος Κούκος


    Αποχωρεί ο επί 14 χρόνια πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος. Ο ίδιος ανακοίνωσε προ ημερών ότι αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και φεύγει με το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας.

    «Κάθε κύκλος κλείνει, είναι η ώρα να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με δυνατότητες, γιατί η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και για τον τραπεζικό κλάδο, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» λέει στο mononews.gr ο κ. Κούκος.

    Ο ίδιος διευκρινίζει πως οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποχώρηση είναι καθαρά προσωπικοί.

    Ο κ. Κούκος ανέλαβε πρόεδρος της ΟΤΟΕ το 2006. Ακολούθησε η 10ετής κρίση, που έφερε τη μεγάλη συρρίκνωση στον τραπεζικό κλάδο με τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις τραπεζών, την περίοδο που πολλά πιστωτικά ιδρύματα «εσπασαν» σε good και bad bank και απορροφήθηκαν από άλλες τράπεζες. Ωστόσο, παρά την υπερσυγκέντρωση του κλάδου, δεν υπήρξαν απολύσεις –όπως έγινε σε άλλους κλάδους της οικονομίας- και οι μισθοί των τραπεζοϋπαλλήλων έμειναν «παγωμένοι», χωρίς να υποστούν περικοπές. Βέβαια τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου ήταν συνεχή.

    Όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί το πιο σημαντικό ήταν ότι διατηρήθηκε ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων –είναι γνωστή η διαμαχη του 2005-2006 με διοικήσεις τραπεζών- που κατέληξε μέσω του ΟΜΕΔ και της δικαστικής οδού σε δικαίωση των θέσεων της ΟΤΟΕ.

    Στις αρχές του 2021 ο κ. Σταύρος Κούκος «παραδίδει» την προεδρία της ΟΤΟΕ και αποχωρεί από την Εθνική Τράπεζα σχεδόν μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.

    Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1981 και προσλήφθηκε στην ΕΤΕ. Από την πρόσληψη του ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΕΤΕ, αντιπρόεδρος του σωματείου από το 1986 μέχρι το 1994 που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και επανεκλεγόταν μέχρι το 2006, που ανέλαβε πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

    Τέλος αναφέρουμε πως προσέγγισε τα 600 άτομα η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής που ολοκληρώθηκε πριν από τα Χριστούγεννα.

    Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας της ΕΤΕ ολοκληρώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου 2020, με 1.100 αποχωρήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus διαμορφώθηκε στις 150.000 ευρώ, από 170.000 ευρώ που πρόσφερε η προηγούμενη εθελουσία.

    Παράλληλα με την εθελουσία «έτρεξε» και το κλείσιμο 40 καταστημάτων (και γραφείων συναλλαγών) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζες: Αυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι για το 2021

    Τράπεζες: Σε «ανοιχτή γραμμή» με δανειολήπτες που βρίσκονται σε μορατόρια για νέες ρυθμίσεις των δανείων τους

    Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία για την πώληση του project Danube στην Bain Capital Credit

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ