• Τράπεζες

    Reuters: Τις επόμενες εβδομάδες η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα

    • NewsRoom
    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Προ των πυλών για την πώληση του 20%  της Εθνικής Τράπεζας είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με το Reuters.

    Αφού εξαγόρασε μετοχές έναντι  50 δισ. ευρώ για να στηρίξει τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, το ΤΧΣ αποφάσισε φέτος να ξεκινήσει την πώληση των μεριδίων, καθώς οι τράπεζες έχουν ανακάμψει, αναφέρει το  βρετανικό πρακτορείο

    Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι τον περασμένο μήνα το Ταμείο πούλησε το 1,4% της Eurobank στην τράπεζα και κάλεσε τους επενδυτές να υποβάλλουν προσφορές για το 9,4% της Alpha Bank, μετά την πρόταση της Unicredit, η οποία διεκδικεί το μερίδιο.

    Το ΤΧΣ κατέχει σήμερα το 40,4% της Εθνικής Τράπεζας, με χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ και το  27% της  Τράπεζας Πειραιώς.

    «Η εν εξελίξει διαδικασία για την πώληση του μεριδίου της Alpha Bank δεν θα καθυστερήσει την πώληση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε μια πηγή στο Reuters.

    Μια δεύτερη πηγή ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για το μερίδιο της ΕΤΕ.

    Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Ελλάδα προσελκύει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομία της ανακάμπτει μετά από τρία διεθνή προγράμματα διάσωσης που την κράτησαν στη ζωή και έληξαν το 2018.

    Η S&P Global αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο μήνα, με τις ελληνικές τράπεζες να αναμένουν ισχυρά κέρδη φέτος.

    Έχουν εκφράσει και την πρόθεσή τους να πληρώσουν μέρισμα το 2024 για πρώτη φορά από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με +3,5% η Alpha – Επιβεβαίωση του mononews.gr για βελτιωμένη προσφορά της Unicredit

    Τράπεζες: Στην Waterwheel Capital η τιτλοποίηση δανείων Solar

    Στις 13-15 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών για Εθνική – Σπριντ Ψάλτη-Μυλωνά για την έξοδο από το ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ