ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή η διάταξη για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας – Τι υποστηρίζουν οι καταναλωτές
Η καλή πρόθεση του νομοθέτη δεν αρκεί τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συζητείται το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο, απαριθμώντας σειρά επιφυλάξεων που έχουν οι τράπεζες σε ότι αφορά επιμέρους αλλά κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.
Μεταξύ αυτών η ένταξη των φυσικών προσώπων στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και η περίμετρος αυτών που θα ενταχθούν, με δεδομένο ότι όπως τόνισε ο κ. Χαντζηνικολάου οι τράπεζες έχουν ρυθμίσει μέχρι σήμερα 370.000 δάνεια συνολικής αξίας 20 δις ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των διάσπαρτων νόμων που υπάρχουν μέχρι σήμερα για την πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων, σημειώνοντας ότι «με αυτή την έννοια συμφωνούμε πλήρως στην αναμόρφωση του πτωχευτικού». Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι βελτιωμένο και νομοτεχνικά πλήρες σημείωσε ο κ. Χαντζηνικολάου, καθώς «ενοποιεί το μωσαϊκό των διατάξεων που υπάρχουν μέχρι σήμερα και το χαιρετίζουμε».
Η ΕΕΤ συμφωνεί με την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών όταν υπάρχουν πολλά χρέη σε διαφορετικούς φορείς όπως είναι η εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες, αλλά τάσσεται κατά η διαδικασία αυτή να επεκταθεί και στα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία εφαρμόζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ.
Ο κ. Χαντζηνικολάου υπεραμύνθηκε των διμερών διαπραγματεύσεων από τράπεζες και δανειολήπτες, επισημαίνοντας παράλληλα τόσο το ύψος των ρυθμίσεων που μέχρι σήμερα έχουν εφαρμόσει, από τις οποίες προκύπτει ότι το τραπεζικό σύστημα έχει δείξει διάθεση για ρυθμίσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Η πορεία του έργου
- Tραμπ για FED: «Ο Κέβιν Γουόρς θα μειώσει τα επιτόκια»
- Μητσοτάκης: «Απολύτως ψευδές ότι η χώρα μας είναι μια δυστοπία στα εργατικά ατυχήματα – Οι σκέψεις όλων μας στις οικογένειες που πενθούν»
- Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει σήμερα το πέρασμα της Ράφα μετά από δύο χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.