• Μετοχές

    Ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δίνουν οι επενδυτές

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Έμπρακτη στήριξη στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δίνουν σήμερα με τη στάση τους οι επενδυτές, επιβραβεύοντας ουσιαστικά την απόφασή της να μην προχωρήσει στην πληρωμή του κουπονιού των CoCos, καθώς οδηγούν σε άνοδο τη μετοχή της τράπεζας, η οποία λίγο πριν από τις 14:00 σημείωνε άνοδο 17,71%. Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της.

    Όπως ανέφερε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου την περασμένη Παρασκευή, η Πειραιώς θα εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία που διέπει τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία προβλέπει ότι μία τράπεζα μπορεί να μην προβεί σε αποπληρωμή του κουπονιού των CoCos για μία οικονομική χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, η Τράπεζα Πειραιώς εξοικονομεί 160 εκατομμύρια ευρώ και ενισχύει τα κεφάλαια Tier 1 της κατά 0,36%.

    Ο κ. Μεγάλου δήλωσε ότι αισθάνεται σιγουριά όσον αφορά την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της τράπεζας για τα NPEs μέχρι το τέλος του 2021 (μείωση κατά 14 δισεκατομμύρια), καθώς και ότι στοχεύει σε θετική καθαρή κερδοφορία για το οικονομικό έτος 2018.

    Η αισιοδοξία της διοίκησης φαίνεται πως είχε σαφή θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κοινό, αντίκτυπο ο οποίος αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη σημερινή πορεία της μετοχής της τράπεζας, η οποία άνοιξε στο 0,92€ και ακολουθεί σταθερή ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Η τιμή της διαμορφώνεται στα 1,03 € (+17,71%) με συναλλακτική δραστηριότητα 2,44 εκατομμύρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει την εκκαθάριση των παλιών της τάνκερ η Avin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P: Γιατί θεωρεί θετική για την Πειραιώς την απόφαση μη πληρωμής του κουπονιού για τα CoCos

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι κινήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την IBG και το γεύμα με τον Γ. Στουρνάρα



    ΣΧΟΛΙΑ