• The Wiseman

    Οι κινήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την IBG και το γεύμα με τον Γ. Στουρνάρα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η οικογένεια Κωστόπουλου και η Alpha Bank…

    Μπορεί τα μνημόνια να έφεραν τα πάνω-κάτω στους μεγάλο- μετόχους των τραπεζών, να άνοιξαν την όρεξη hedge funds, να έστειλαν σπίτι τους πολλά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και τραπεζίτες, υπάρχει, ωστόσο, μια εξαίρεση: η Alpha Bank. Μια πρόχειρη ανάγνωση δείχνει ότι η τράπεζα έχει αλλάξει σελίδα και πως η οικογένεια που την δημιούργησε πέρασε σε δεύτερη μοίρα… Αυτά για όσους διαβάζουν πρόχειρα! Η οικογένεια συνεχίζει να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και εκπαιδεύει τα νεότερα μέλη της για την επόμενη ημέρα… Και η επόμενη ημέρα πέρα από ξαδέλφια και λοιπούς συγγενείς, είναι συνυφασμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Γιάννη Κωστόπουλο. 

    και εκπαιδεύει τον Φίλιππο 

    Η  στήλη θα σας αποκαλύψει σήμερα ότι τους καλοκαιρινούς μήνες – μέχρι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά τον περασμένο Σεπτέμβριο – ο νεαρός γιος του Γιάννη Κωστόπουλου, Φίλιππος εργάσθηκε στην τράπεζα.

    Μαθαίνουμε ότι πήγαινε κάθε μέρα, εκτελούσε εντολές και “έμαθε” τα πρώτα μικρά μυστικά της λειτουργίας της τράπεζας.

    Εξάλλου, ετοιμάζεται για τις σπουδές του και όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να αποφύγει την επαγγελματική μοίρα της οικογένειας.

    Πιστοί φυλακές και αυριανοί υποστηρικτές του είναι ο εξάδελφος του Δημήτρης Κωστόπουλος, ο οποίος εργάζεται στην Alpha Bank αλλά και ο ανιψιός του πατέρα του Σπύρος Φυλάρετος. “Σε λίγα χρόνια στο τιμόνι του CEO της τράπεζας θα είναι ένας Κωστόπουλος και κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται Φίλιππος”, έλεγε στην στήλη με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή στο τιμόνι της τράπεζας παλαιό και έμπειρο στέλεχος με γνώση του παρασκηνίου.

    Εξάλλου, η αδελφή του Φιλίππου, Δάφνη έχει αποφασίσει να απέχει από την τραπεζική. 

    Προσοχή, σήμερα, στο ΧΑ

    Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με θετικό πρόσημο για το χρηματιστήριο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι η τάση θα συνεχιστεί… Οι αναλυτές έχουν πλέον όλα τα δεδομένα για τα αποτελέσματα των τραπεζών και από σήμερα θα δούμε στο ταμπλό πως τα βλέπουν… Κι αυτό διότι σε όλες σχεδόν τις τράπεζες παρατηρήθηκε μια αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPE’s το τρίτο τρίμηνο και τα στελέχη προσπαθούν να την δικαιολογήσουν ως εποχική! Επίσης, τα έσοδα από τόκους μοιάζουν να ζορίζονται.. Λογικό αφού δεν υπάρχουν νέες χορηγήσεις… 

    Αποχωρήσεις από την Εθνική

    Η εθελούσια στην Εθνική Τράπεζα συνεχίζεται. Όπως αναφέρουν πληροφορίες μεταξύ άλλων θα αποχωρήσουν και από το Private banking της  ΕΤΕ . Οι ανθρωποι ειδοποιήθηκαν να πάρουν εθελουσία προκειμένουν να λάβουν τις αποζημιώσεις που προβλέπει η τράπεζα.

     Έξυπνη η κίνηση της Πειραιώς 

    Το πως θα μεταφράσει η αγορά, συγκεκριμένα οι επενδυτές στο χρηματιστήριο, την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κάνει χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος και να μην πληρώσει για το έτος 2018 το κουπόνι των Coco’s, θα το δούμε τις επόμενες ώρες. 

    Είναι όμως μια έξυπνη κίνηση που δίνει στον Χρήστο Μεγάλου και το επιτελείο του χρόνο και θωρακίζει την κεφαλαιακή θέση κατά 160 εκατ ευρώ. 

    Κι αυτά μέχρι να δει πως θα κινηθούν οι αγορές, κυρίως σε οτιδήποτε είναι ελληνικό asset. 

    Κάποιοι μαθαίνω και διαβάζω προσπαθούν να… ερμηνεύσουν την κίνηση αρνητικά και δεν προτάσσουν την ρεαλιστικότητα της… 

    Την επόμενη εβδομάδα ο CEO της τράπεζας Πειραιώς θα βρεθεί για road show στο Λονδίνο και εν συνεχεία την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη. 

    “Καλπάζει” ο Τζιγγερ. Γεύμα με επιχειρηματίες αλλά και με Στουρνάρα 

    Μαθαίνω ότι τα σχέδια του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για την μετάλλαξη της IBG (Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας) είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και έχει ξεκινήσει ήδη με γεύματα και δείπνα, για να πείσει επιχειρηματίες με υγιής επιχειρήσεις και δυνατή ρευστότητα (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και όλοι μαζί να την απογειώσουν… Η στήλη πληροφορείται ότι εκτός από τους επιχειρηματίες ο γιος του Βαρδή έκανε – με συνδαιτημόνες στελέχη των media που διαθέτει η οικογένεια – το τραπέζι και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα...

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ