• Τράπεζες

    Praxia: Μετά την Viva, πληροφορίες για ενδιαφέρον και της Duet Capital

    Bob Diamond, επικεφαλής Atlas Merchant Capital

    Bob Diamond, επικεφαλής Atlas Merchant Capital


    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κλειδώσουν, εκτός απροόπτου,  οι όροι της συμφωνίας μεταξύ της Atlas Capital του Μπομπ Ντάιαμοντ και της Viva Wallet του Χάρη Καρώνη, για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Praxia.

    Το απρόοπτο είναι ότι σήμερα, μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, δέχθηκε e-mail από το βρετανικό fund Duet Capital το οποίο εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει την τράπεζα. Η Duet Capital διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 4 δισ. δολαρίων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το fund το οποίο είχε αποκτήσει αρχικά την Praxia (τότε Credicom) από την Credit Agricole και την είχε μεταβιβάσει στην Atlas Capital το 2016.

    Αν και οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές, τίποτα δεν αποκλείεται.

    Πάντως, κύκλοι της Τράπεζα της Ελλάδος θεωρούν δεδομένο ότι η Praxia τελικά θα καταλήξει στην πλευρά της Viva, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Καρώνης με ποσοστό 51%, τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

    Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews, η αρχική συμφωνία μεταξύ του Μπομπ Ντάιαμοντ και του Χάρη Καρώνη  υπογράφηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας (data room). Την ίδια ώρα Κύκλοι της Τράπεζα της Ελλάδος ανέφεραν ότι είναι μεγάλες οι πιθανότητες η Praxia να περάσει στη Viva, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Καρώνης με ποσοστό 51%. Τίποτα ωστόσο δεν αποκλείεται μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

    Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος είχε βάλει αυστηρό χρονοδιάγραμμα στον Μπομπ Ντάιαμοντ και στην διευθύνουσα σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να έχει δοθεί λύση μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

    Πηγές της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και πάλι ανατροπή στη διεκδίκηση της Praxia σημειώνοντας ότι και η Παγκρήτια θεωρείτο ότι είχε το προβάδισμα, ωστόσο την τελευταία στιγμή απέσυρε το ενδιαφέρον της. Εκτιμούν λοιπόν ότι είναι πιθανό να ξεκινήσει το Atlas Capital παράλληλες συνομιλίες και με την Duet Capital.



    ΣΧΟΛΙΑ