• Τράπεζες

    Πειραιώς: Το απόγευμα το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το placement – Αύριο στις 10.00 το βιβλίο προσφορών

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς αποφασίζει για την πώληση του 27% της τράπεζας Πειραιώς που έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ. Αργά το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδώσει ανακοίνωση όπου θα υπάρχουν οι λεπτομέρειες του placement.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματιπιστωτικής Σταθερότητας κι έλαβε την απόφαση για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του placement. Το ενημερωτικό δελτίο βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία και θα το εγκρίνει σήμερα το απόγευμα.

    Στο ενημερωτικό που θα εγκρίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς θα υπάρχει δικαίωμα εγγραφής και για τους Έλληνες επενδυτές, (σ.σ. για το λόγο αυτό εκδίδεται), έχει μείνει κενή η τιμή διάθεσης.

    Το βιβλίο να ανοίξει στις 10 το πρωί της Δευτέρας, 4 Μαρτίου.

    Μάλιστα οι χρηματιστές θεωρούν ότι η όλη διαδικασία έχει τελειώσει πριν καν… ξεκινήσει, καθώς το ενδιαφέρον, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας είναι μεγάλο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το απόγευμα της Παρασκευής το mononews, η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να διαθέσει το σύνολο του ποσοστού του ΤΧΣ, δηλαδή 27%. Σε ό,τι αφορά την τιμή διάθεσης θα την γνωρίζουμε σε λίγες ώρες.

    Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή έφερε την τιμή της μετοχής της Πειραιώς στα 3,98 ευρώ. Η άποψη που υπάρχει στην αγορά και ειδικά στους κόλπους των επαγγελματιών διαχειριστών κεφαλαίου, είναι ότι το placement θα μπορούσε να γίνει μεταξύ 3,65 – 3,75 ευρώ με μεγαλύτερες πιθανότητες μεταξύ των 3,70 – 3,75 ευρώ.

    Αν στα επίπεδα αυτά διατεθεί το σύνολο της συμμετοχής του ΤΧΣ, τότε το Δημόσιο θα μπορούσε να αντλήσει περί το 1,27 δισ. ευρώ.  

    Η μετοχή της Πειραιώς κινείται στα όρια των 5 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση.

    Χρηματιστηριακές πηγές δεν αποκλείουν υπερκάλυψη 7 – 8 φορές, συγκεντρώνοντας συνολικά άνω των 10 δισ. ευρώ προσφορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινόπουλος: Σε ναυάγιο οδηγείται η διάσωση της Starbucks από την κυπριακή ECM Partners



    ΣΧΟΛΙΑ