• Τράπεζες

    Παγκρήτια Τράπεζα: Πήραν το «Fit & Proper» Thrivest και Εξάρχου, Μπάκος, Καϋμενάκης

    • NewsRoom
    Οι κ. Δ. Μπάκος, Ι. Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου

    Οι κ. Δ. Μπάκος, Ι. Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου


    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδωσε σήμερα 19 Οκτωβρίου, το οριστικό πράσινο φως στην Thrivest Holding και τους μετόχους της Αλέξανδρο Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, το λεγόμενο “Fit & Proper”.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπειτα από τη θετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), η οποία δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, και βάσει των αυστηρών κριτηρίων της ελληνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας, η ΕΚΤ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των νέων μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας, βασιζόμενη σε πέντε αυστηρά κριτήρια αναγνωρίζοντας:
    • Την καλή επενδυτική τους φήμη
    • Την εμπειρία, τη γνώση και τις δεξιότητες της επενδυτικής ομάδας
    • Την υγιή και ισχυρή οικονομική τους βάση
    • Τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας (prudential requirements)
    • Την πλήρη συμμόρφωσή τους με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία σχετικά µε την πρόληψη της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες (“no suspicion of money laundering”).

    Έτσι, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση, η ΕΚΤ ενέκρινε την καταλληλότητα των μετόχων. Και μάλιστα αναγνώρισε αυτό που έχει δηλώσει πολλές φορές η μετοχική ομάδα της Thrivest Holdings:

    Ότι το κίνητρο της εισόδου της στην Παγκρήτια Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν είναι άλλο παρά «η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου μέσα από επενδύσεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα».

    Με την παροχή της έγκρισης από την ΕΚΤ, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του σχεδίου της Thrivest Holdings για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα στη χώρα μας, που θα έχει ως στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Εξάρχου στο mononews: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας θα στηρίξει και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ