• Business

    Αλέξανδρος Εξάρχου στο mononews: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας θα στηρίξει και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Αλέξανδρος Εξάρχου

    Αλέξανδρος Εξάρχου, ο ισχυρός άνδρας της ΑΚΤΩΡ


    Στον 5ο τραπεζικό πυλώνα, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων και στην παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς, αναφέρθηκε χθες το βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «H στήριξη του πρωθυπουργού στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας» δήλωσε στο mononews.gr ο Αλέξανδρος Εξάρχου, τονίζοντας πως «η συνένωση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, φιλοδοξούμε να προσφέρει στο τραπεζικό σύστημα μια νέα, υγιή και εύρωστη δομή και παράλληλα ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προς όφελος της επιχειρηματικότητας.»

    Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός σημείωσε αναφερόμενος στις τράπεζες πως: Θέλουμε να στηρίξουμε τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, να δώσουμε τη δυνατότητα για παροχή δανείων σε μη τραπεζικούς φορείς. Θέλουμε ανταγωνισμό στη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    Θέλουμε ακριβείς όρους προστασίας των δανειοληπτών, με σωστή ενημέρωση από τους services και δεοντολογία που πρέπει όλοι να ακολουθούν. Και ακόμα αναφέρθηκε στην ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.

    Και ακόμα αναφέρθηκε στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης, και στη μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    Μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξανδρος Εξάρχου CEO της Intrakat και μέτοχος της Thrivest που έχει επενδύσει στην Attica Bank και στην Παγκρήτια δήλωσε στο mononews.gr:

    «H στήριξη του πρωθυπουργού στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στην ενίσχυση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα με δυσκολία αποκτούν πρόσβαση χρηματοδότησης. Η συνένωση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα εξυγιαίνει και αθροίζει δυνάμεις, ενώ η σταθερή υποστήριξη των μετόχων σε κάθε βήμα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, φιλοδοξούμε να προσφέρει στο τραπεζικό σύστημα μια νέα, υγιή και εύρωστη δομή και παράλληλα ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προς όφελος της επιχειρηματικότητας».

    Διαβάστε επίσης

    Άδωνις Γεωργιάδης για ξεπάγωμα τριετιών: Θα βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που δουλεύουν 10 χρόνια με τον ίδιο μισθό

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ενίσχυση των εισοδημάτων και περιορισμός της φοροδιαφυγής – Αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

    Γιώργος Μυλωνάς (Alumil): Σε ομηρία με έχουν οι servicers- Πνίγουν τις υγιείς επιχειρήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ