• Τράπεζες

    Παγκρήτια: «Πράσινο φως» από ΤτΕ για τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας

    • NewsRoom
    Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας

    Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας


    Την έγκριση από την ΤτΕ έλαβε η συγχώνευση της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας» με την «Παγκρήτια Τράπεζα», ενώ παράλληλα υπεγράφη το κείμενο νομικής συγχώνευσης.

    Σύμφωνα με σχετική άτυπη ενημέρωση, στα γραφεία της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας, Αντώνης Βαρθολομαίος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Μηλιώτης υπέγραψαν το κείμενο της νομικής συγχώνευσης.

    Θα ακολουθήσει η λειτουργική συγχώνευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. 

    Σύμφωνα με την ενημέρωση, με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας, η Παγκρήτια Τράπεζα ισχυροποιεί τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί μία ισχυρή «βάση» στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής.

    Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, Χρηματοδοτικά προγράμματα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).

    Βασικός στόχος της Παγκρήτιας είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και πελατοκεντρικού τραπεζικού οργανισμού, ικανού να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει τέσσερα σημεία παρουσίας στους νομούς Σερρών και Κατερίνης.

     Με την απορρόφηση της, η Παγκρήτια  Τράπεζα επεκτείνει το δίκτυο της σε ολόκληρη την Ελλάδα  με πάνω από  50 καταστήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: «Ημέρες Μνήμης Ελληνισμού 1922-1924» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

    Πειραιώς: Πιέζει για πώληση του 27% από το ΤΧΣ, προκρίνει «μοντέλο Εθνικής» για το placement

    ΤτΕ: Στο 2,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ