• Τράπεζες

    Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφτασε: Όλο το παρασκήνιο για το πρώτο σπίτι που βγαίνει στο σφυρί

    πλειστηριασμοί


    Σήμερα το μεσημέρι θα κτυπήσει για πρώτη φορά το «ηλεκτρονικό σφυρί» και μία διώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά είναι ακίνητο με το οποίο θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

    Η μεζονέτα –όπως έγραψε το mononews.gr– εμβαδού 320τ.μ με δύο θέσεις παρκινγκ, βρίσκεται στην Κηφισιά και η τιμή εκκίνησης είναι 719.000 ευρώ. Ανήκει στην σύζυγο γνωστού επιχειρηματία που πριν από μία δεκαετία απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

    Η κατοικία αποκτήθηκε με στεγαστικό δάνειο και η συνολική οφειλή της δανειολήπτριας ανέρχεται σε 1,26 εκατ ευρώ, με το δάνειο να βρίσκεται σε οριστική καθυστέρηση, αφού δεν έχουν εξυπηρετηθεί οι δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών, από το 2013. Επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Eurobank.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η δανειολήπτρια δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες κλήσεις για ρύθμιση της οφειλής της.

    Σημειώνουμε ότι αυτός θα είναι και ο μοναδικός πλειστηριασμός που θα πραγματοποιηθεί –εκτός απροόπτου σήμερα, καθώς τα υπόλοιπα ακίνητα που έχουν αναγγελθεί για να εκπλειστηριαστούν βρίσκονται εκτός Αττικής, σε περιφέρειες που συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων.

    Στο μεταξύ τα υψηλόβαθμα στελέχη του SSM που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, θα ζητήσουν –όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- από τους Έλληνες τραπεζίτες να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας, θέλει να έχουν ολοκληρωθεί προγράμματα πλειστηριασμών για περισσότερα από 1.500 ακίνητα το πρώτο δίμηνο του 2018.

    Ο SSM ενόψει των ασκήσεων αντοχής, που θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο για τις ελληνικές τράπεζες, θέλει να έχει μία γενική εικόνα για την ανταπόκριση που υπάρχει για την απόκτηση των ακινήτων, και κυρίως το εύρος που θα διαμορφωθούν οι τιμές. Να έχει δηλαδή σαφή δείγματα σε ότι αφορά την ανάκτηση απαιτήσεων από «κόκκινα» δάνεια, βασική παράμετρος για την επιτυχία των stress tests.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr οι Έλληνες τραπεζίτες εκτιμούν ότι το 2018 θα αναγγελθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περί τις 15.000 ακίνητα, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για 10.000 ακίνητα. Μέχρι το τέλος του 2019, ο στόχος είναι να ανακτήσουν 11,5δις ευρώ μέσω των πλειστηριασμών.

    Επίσης το 2018 θα μειωθεί το όριο των 300.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία και το ποσό ενδεχομένως να περιοριστεί και κάτω από τις 200.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλειστηριασμοί: 11,5 δισ. μέχρι τέλους του 2019 ζητά ο SSM-«Φορτώνονται» άμεσα 15.000 ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πρώτο σπίτι που βγαίνει σε e-πλειστηριασμό για 719.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Πώς σκοπεύει να μειώσει κατά 12 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια έως το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ