• Τράπεζες

    Optima Bank: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή στο ΧΑ

    • NewsRoom
    Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος Optima bank και Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima bank

    Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος Optima bank, και Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima bank


    To «πράσινο φως» για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών έλαβε η Optima bank.

    Στόχος της Optima bank είναι να αντλήσει 140 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως είχε ανακοινώσει η τράπεζα, θα εκδώσει μέχρι 21 εκατ. νέες μετοχές. Aυτό σημαίνει τιμή έκδοσης στα επίπεδα των 6,67 ευρώ.

    Ωστόσο, η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ζήτηση που θα εκφραστεί στη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς (book building).

    Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο από το 2006 και, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της τράπεζας, Γεώργιος Τανισκίδης, η Optima bank εισέρχεται στο Χ.Α. μόλις μία τετραετία μετά την ίδρυσή της, έχοντας καταγράψει μια αλματώδη πορεία αύξησης των μεγεθών της.

    Η ανακοίνωση

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε.» (ISIN: GRS533003000), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Optima bank: Αντληση κεφαλαίων €140 εκατ. – Στο 28,5% του συνόλου οι νέες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ