• Τράπεζες

    Alpha Bank: Ολιγοήμερη παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές του project Galaxy

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της alpha Bank


    Στα τέλη της εβδομάδας μεταφέρεται η ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές για το project Galaxay της Alpha Bank.

    Η ημερομηνία είχε οριστεί για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και η διοίκηση της Τράπεζας έδωσε ολιγοήμερη παράταση έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας. Η παράταση δόθηκε κατόπιν σχετικών αιτημάτων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι φάκελοι των προς υποβολή προσφορών από τους επενδυτές, αίτημα που κρίθηκε από την πλευρά της Τράπεζας, ως εύλογο.

    Το project Galaxy περιλαμβάνει την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ύψους 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση έως και του 80% της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal και αποτελεί τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση που επιχειρείται από ελληνική τράπεζα.

    Στη short list που έχει προκριθεί για την τελική φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι η αμερικανική Pimco που είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως, το επίσης αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Davidson Kempner, καθώς οι ιταλικές Cerved και Credito Fondiario που έχει εξαγορασθεί από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Elliot Management Corporation.

    Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες στην τελική ευθεία θα βρεθούν Pimco, Cerved και Davidson Kempner, καθώς το αμερικανικό επενδυτικό fund Elliot Management Corporation, φέρεται να μην συμμετέχει στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

    Την εβδομάδα που μας πέρασε η διοίκηση της Alpha Bank υπέβαλε την τρίτη αίτηση για ένταξη της τιτλοποίησης στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων τον «Ηρακλή».

    Η αίτηση αφορά σε τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ (τμήμα δηλαδή της συνολικής τιτλοποίησης) και η εγγύηση θα αφορά για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 650 εκατ. ευρώ.

    Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion (“SPV I”), Galaxy II(“SPV II”) και Galaxy IV (“SPV IV”), μεικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

    Έχει προηγηθεί η υποβολή αίτησης για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 δισ. και 5,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

    Συνολικά η κρατική εγγύηση θα ανέλθει στα 3,7 δισ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ