• Τράπεζες

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

    Γκίκας Χαρδούβελης

    Γκίκας Χαρδούβελης


    Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.  Πριν από λίγο το ΔΣ της Εθνικής, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, εξέλεξε τον κ. Χαρδούβελη, που είναι από το καλοκαίρι του 2019 Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ., στη θέση του προέδρου.

    Η εκλογή του κ. Χαρδουβελη έχει την σύμφωνη γνώμη τόσο της ΤτΕ όσο και του ΤΧΣ, ενώ θα ενημερωθεί άμεσα και ο SSM.

    Στο τέλος του μήνα και οι μέτοχοι της Τράπεζας, κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του ΔΣ.

    Δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου αυτή του τραπεζίτη Ανδρέα (Αντος) Κυριαζή, που τα τελευταία έξι χρόνια εργάζονταν σε υψηλόβαθμη θέση στην EFG ως Private Banker.

    Ο Καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης ορίστηκε Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ τον Ιούλιο του 2019.

    Ο κ. Χαρδούβελης κατέχει σημαντική εμπειρία σε Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά θέματα, έχει μακρά καριέρα στην οικονομική έρευνα, εμπειρία σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις και συνεχή επαφή με την επενδυτική κοινότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

    Στο παρελθόν ο κ. Χαρδούβελης είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής Α.Ε., του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

    Ο κ. Χαρδούβελης κατέχει τις θέσεις του Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου.

    Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και Master of Science στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Harvard της Μασαχουσέτης, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας.



    ΣΧΟΛΙΑ