• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Υποχώρησαν 18% τα κέρδη της στο α’ τρίμηνο του 2023

    • NewsRoom
    David Solomon, CEO Goldman Sachs

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Με τη δραστηριότητα σε συγχωνεύσεις και εξαγορές να περνάει τη χειρότερη περίοδο της δεκαετίας, τα κέρδη της Goldman Sachs, τα οποία εξαρτώνται σημαντικά από αυτόν τον τομέα, ήταν μειωμένα στο α’ τρίμηνο του 2023.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τράπεζας, η οποία αντιμετωπίζει ένα σερί απογοητευτικών αποτελεσμάτων τα τελευταία τρίμηνα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 18% στα 3,09 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου σε σύγκριση με 3,83 δισ. δολ. πέρυσι, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 8,79 δολ. από 10,76 δολ. πέρυσι.

    Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις που τοποθετούσαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 8,14 δολάρια.

    Τα καθαρά έσοδα στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% στα 12,22 δισεκατομμύρια δολάρια και σε αυτά περιλαμβάνεται ζημιά ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με μερική πώληση του χαρτοφυλακίου δανείων Marcus. Οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι αναμένοντας έσοδα 12,76 δις δολάρια.

    Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 26%, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές μειώθηκαν κατά 13%.

    Η Goldman Sachs βρίσκεται σε περίοδο αναθεώρησης της στρατηγικής της, ύστερα από μία σειρά αποτυχημένων επιλογών και επενδύσεων στην καταναλωτική τραπεζική, στην οποία στράφηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό πριν τρία χρόνια ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον.

    Ο σχεδιασμός που είχε στο μυαλό του ο Σόλομον απέτυχε με τη τράπεζα να διερευνά εναλλακτικές επιλογές για τον καταναλωτικό κλάδο, στη σκιά ζημιών που αγγίζουν τα 3 δις δολάρια σε τρία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου αποταμιευτικού λογαριασμού με ετήσιο επιτόκιο 4,15%



    ΣΧΟΛΙΑ