ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρίτο εξώδικο έστειλε στους κ.κ. Στουρνάρα και Παντελιά, αντιστοίχως διοικητή και επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Attica Bank, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Σε αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους επισημαίνει ότι τον καλούν ξαφνικά σήμερα να απαντήσει στην κλήση του σε ακρόαση, κοινοποιώντας του έγγραφα που ο ίδιος τους είχε παραδώσει και από τα οποία προκύπτουν, όπως σημειώνει, αντίθετα ακριβώς συμπεράσματα από τις σε βάρος του κατηγορίες.
Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται να προσπαθεί να του επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο, αφού μάλιστα ομολόγησε εκ των υστέρων προς αυτόν εγγράφως ότι οι κρίσεις της δεν στηρίζονται σε συζητήσεις των στελεχών της με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, όπως αντιφατικά είχε ισχυρισθεί στην κλήση του σε ακρόαση.
Συνεργάτες του προέδρου της Attica Bank έθεταν, συγχρόνως, τρία ερωτήματα: Στην ΤτΕ λένε και ξελένε, και αναιρούν όσα μέχρι σήμερα υποστήριζαν; Πώς, συνεπώς, θα καταδικάσουν ένα, αποδεδειγμένα και από τα ίδια τα στοιχεία που τελικώς επικαλούνται, αθώο; Και, τι πολιτικό παιχνίδι παίζεται στη πλάτη της πολύπαθης αυτής τράπεζας;
Όπως έγραφε σήμερα το πρωί το mononews ο κ. Ρουμελιώτης θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν, αφού προηγουμένως κίνησε γη και ουρανό και έφτασε μέχρι τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία για να πάρει τα στοιχεία στα χέρια του. Και ταυτόχρονα ζήτησε στήριξη από υπουργούς της κυβέρνησης.
Ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή Ασφαλιστικών και Πιστωτικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ ή θα στείλει υπόμνημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ Παναγιώτη Ρουμελιώτη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απομακρύνεται ο Ρουμελιώτης από την Attica Bank
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόλεμος εκτός ορίων Ρουμελιώτη – Στουρνάρα: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Attica Bank
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.