• Τράπεζες

    Attica Bank: Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ Παναγιώτη Ρουμελιώτη

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος της Attica Bank


    Τρεις ολόκληρες μέρες είχε στη διάθεσή του ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης για να μελετήσει τα στοιχεία βάση των οποίων η Τράπεζα της Ελλάδος τον έχει καλέσει σε ακρόαση, καθώς διαπίστωσε ότι ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα.

    Σήμερα λοιπόν ο κ. Ρουμελιώτης θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν, αφού προηγουμένως κίνησε γη και ουρανό και έφτασε μέχρι τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία για να πάρει τα στοιχεία στα χέρια του. Και ταυτόχρονα ζήτησε στήριξη από υπουργούς της κυβέρνησης.

    Ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή Ασφαλιστικών και Πιστωτικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ ή θα στείλει υπόμνημα.

    Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ, έδωσε τα στοιχεία ως δείγμα καλής θέλησης καθώς όπως αναφέρουν πηγές της κεντρικής τράπεζας αλλά και νομικοί κύκλοι, ο εισαγγελέας ακροάσεων δεν έχει αρμοδιότητα να υποχρεώσει ανεξάρτητη Αρχή, εν προκειμένω την ΤτΕ, να παραδώσει στοιχεία που αφορούν «αναγκαστική διατύπωση γνώμης για την καταλληλότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου τράπεζας».

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr πως η απόφαση για την απομάκρυνση Ρουμελιώτη είναι ειλημμένη, και μάλιστα ότι λήφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του SSM.

    Και αυτό το γνωρίζει ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος πρόσφατα μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν μεταβιβαστεί σε fund, λέγοντας ότι απαίτησε από το εκτελεστικό όργανο της τράπεζας να επιστραφούν πίσω σε αυτή. Αλλά και στο υπόμνημα που είχε στείλει τον περασμένο Δεκέμβριο στην ΤτΕ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του CEO της Attica Bank κ. Θόδωρου Πανταλάκη, εμμέσως παραδεχόταν ότι είχε και εκτελεστικό ρόλο.

    Ίσως για αυτό τις τελευταίες μέρες ο καταστροφέας εγγράφων που βρίσκεται στον 7ο όροφο της Attica Bank στην οδό Ακαδημίας, έχει πάρει φωτιά και μετατρέπει σε «κομφετί» εκατοντάδες σελίδες εγγράφων…

    Αφού λοιπόν δώσει τις εξηγήσεις του ο κ. Ρουμελιώτης, θα του κοινοποιηθεί –αν όχι σήμερα, τις επόμενες μέρες-, η απόφαση της ΕΠΑΘ.

    Βέβαια κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως να ζητηθεί η παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της τράπεζας. Ωστόσο για να ζητηθούν οι παραιτήσεις θα έπρεπε προηγουμένως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να είχαν κληθεί και παραστεί σε ακρόαση στην ΤτΕ, κάτι που δεν έχει γίνει με εξαίρεση τον κ. Θόδωρο Πανταλάκη.

    Στην περίπτωση που αρθεί το «fit & proper» ο κ. Ρουμελιώτης θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Attica Bank. Εκτός και αν επιλέξει να παραιτηθεί.

    Πάντως οι ζυμώσεις για την αντικατάστασή του είναι αρκετές. Τα τελευταία 24ωρα έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα που δυνητικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη στιγμή που εκείνος αποχωρήσει από την τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απομακρύνεται ο Ρουμελιώτης από την Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος εκτός ορίων Ρουμελιώτη – Στουρνάρα: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Attica Bank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Attica Bank: Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει το «fit & proper» ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης



    ΣΧΟΛΙΑ