Τράπεζες

Κ. Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο): Να μειωθούν οι δόσεις από τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων για δύο χρόνια

  • NewsRoom
Κόλλιας

O Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας


Να μειωθούν οι δόσεις από τράπεζες και διαχειριστές δανείων για δύο χρόνια ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πακέτο προτάσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για τα ενήμερα δάνεια ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη.

Το πρόγραμμα μειωμένων καταβολών δόσεων για τους επόμενους 18 μήνες, που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς για τους ενήμερους δανειολήπτες της, που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Όπως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το ΟΕΕ, είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των δανειοληπτών: Τόσο όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, όσο και όσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις τράπεζες και ιδιαίτερα τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στη μετά-Covid εποχή, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν το «παρών», με τις δικές τους δυνάμεις και με ισχυρή παρουσία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση. Στην προσπάθειά τους αυτή, χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κράτος και τις τράπεζες».

Διαβάστε επίσης: 

Τράπεζα Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια όλο το 2021 για τους πελάτες της που πλήττονται από την πανδημία

Προγράμματα διευκόλυνσης για δανειολήπτες ανάχωμα στα νέα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας

Ρύθμιση 75.000 δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης το 2020


ΣΧΟΛΙΑ