• Τράπεζες

    JP Morgan: Νέο άλμα σε κέρδη και έσοδα χάρη στα υψηλά επιτόκια

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    Νέα αύξηση στα κέρδη κατέγραψε η επενδυτική τράπεζα JP Morgan για το α΄τρίμηνο του 2024.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τραπεζικού κολοσσού, τα κέρδη ανήλθαν στα 13,42 δισ. δολάρια ή 4,44 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο τζίρος της JP Morgan στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε στα 42,55 δισ. δολάρια αυξημένος κατά 9% περίπου από τα 41,93 δισ. πέρυσι, ενώ το ύψος του ποσού που δεσμεύει για προβλέψεις μειώθηκε στα 1,88 δισ. δολάρια από τα 2,28 δισ. στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

    Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική της εκτινάχθηκαν κατά 27% στα 2 δισ. δολάρια, όμως η μονάδα του trading κατέγραψε απώλειες 5%, με έσοδα στα 8 δισ. δολάρια.

    Παρά τα θετικά αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών, που ήταν υψηλότερες αλλά και η εκτίμηση της τράπεζας ότι θα αυξηθούν τα έξοδά της για το έτος. οδήγησαν τις μετοχές της προσυνεδριακά σε πτώση.

    «Παραμένουμε σε εγρήγορση εξαιτίας μιας σειράς ασταθών παραγόντων», προειδοποίησε ο CEO Τζέιμι Ντίμον, αναφερόμενος στον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εντάσεις

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντίμον εμφανίζεται επιφυλακτικός, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές, αν και έχει αναφέρει ότι σε κάθε μακροοικονομικό περιβάλλον, η τράπεζα θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα.

    Τα αυξημένα επιτόκια συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα κέρδη της τράπεζας, ενώ η JP Morgan έχει εκτοξεύσει και τα έσοδά της μετά την εξαγορά της First Republic Bank, η οποία κατέρρευσε τον Μάιο του 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Dimon (JP Morgan): Γιατί προειδοποιεί για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

    Viva: Πρώτη συμφωνία Καρώνη με Ντέιμον – Ποιες διαφωνίες υπήρξαν στη Γενική Συνέλευση

    Σε τροχιά για τις 5.500 μονάδες ο S&P; Τι λένε οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ