• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε τροχιά για τις 5.500 μονάδες ο S&P; Τι λένε οι αναλυτές

    Γράφημα με τις σκιές αρκούδας και ταύρου για το χρηματιστήριο


    Αφού έσπασε το φράγμα των 5.200 μονάδων, ο S&P σύμφωνα με τους αναλυτές βρίσκεται σε τροχιά να φτάσει νέα ρεκόρ.

    Ο μεγαλύτερος ταύρος για την πορεία του αμερικανικού δείκτη είναι η Societe Generale, της οποίας ο αναλυτής Manish Kabra και η ομάδα του βλέπουν τον S&P να κλείνει το 2024 στις 5.500 μονάδες, δηλαδή 5% πάνω από το κλείσιμο της Τετάρτης.

    Αισιόδοξοι οι αναλυτές

    «Η αγορά παραμένει υπεραισιόδοξη και θεωρούμε ότι αυτή είναι μία λογική παρά υπερβολική στάση, καθώς η αύξηση των κερδών συνεχίζει να αυξάνεται και θα θέσει νέα ρεκόρ για τον S&P», αναφέρει σε σημείωμά της τη Societe Generale.

    Με τις αμερικάνικες μετοχές να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι καθώς η ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη έχει στηρίξει τα εταιρικά κέρδη και οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν δεν την αξία τους να εκτοξεύεται χάρη στη φρενίτιδα για τη Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Ακόμα και οι επιφυλακτικοί αναλυτές έχουν προχωρήσει σε αναθεώρηση των θέσεών τους, καθώς το ράλι βρίσκει νέους λόγους να τροφοδοτείται διαρκώς.

    Η Bank of America και η UBS είναι δύο από τις τράπεζες που έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους, προβλέποντας ότι ο S&P θα κλείσει λίγο κάτω από τα 5.500 δολάρια.

    Οι ανησυχίες για φούσκα

    Αντίθετα, ο Μάικ Χάρτνετ της BofA αλλά και ο Marco Kolanovic της JP Morgan έχουν προειδοποιήσει ότι τα κέρδη αυτά είναι τα πρώτα σημάδια προειδοποίησης για μία φούσκα.

    Οι απαισιόδοξοι αναλυτές δεν έχουν απήχηση όμως σε ένα επενδυτικό περιβάλλον που έχει χαρίσει τεράστια κέρδη στις αμερικάνικες εταιρείες.

    Η Societe Generale υποστηρίζει ότι το σενάριο μιας φούσκας θα δικαιολογούνταν μόνο στην περίπτωση που ο S&P 500 ήταν στις 6.250 μονάδες.

    Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι ο ρυθμός των κερδών θα επιβραδυνθεί μετά την εκρηκτική έναρξη του έτους, καθώς οι τρέχουσες αποτιμήσεις αντανακλούν ήδη τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

    Δεν αναμένει πάντως οι μετοχές να υποχωρήσουν μέχρι η κεντρική τράπεζα να αυξήσει ξανά τα επιτόκια ή τα εταιρικά κέρδη να αποδυναμωθούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Optima Bank: Αγοράστε τις ελληνικές τράπεζες με το βλέμμα στα μερίσματα

    Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% παρά τις ανακοινώσεις της FED

    Χωρίς απώλειες τα ελληνικά ομόλογα μετά τη Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ