• Τράπεζες

    Η προσευχή της Καίτης Κουτσολιούτσου στον Άγιο Ελευθέριο για το σαλέ του Πηλίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η προσευχή της Καίτης Κουτσολιούτσου στον Άγιο Ελευθέριο για το σαλέ του Πηλίου

    Καίτη  Κουτσολιούτσου


    Του Αγίου Ελευθερίου σήμερα και η Καίτη  Κουτσολιούτσου δεν ξέρει τι να ευχηθεί, καθώς από λεπτό σε λεπτό περιμένει το ηλεκτρονικό σφυρί να χτυπήσει για το σαλέ της στο Πήλιο.

    Με τη σκέψη στην οικονομική  ελευθερία που χαρακτήριζε την οικογένεια της τα προηγούμενα χρόνια, η άλλοτε ισχυρή αντιπρόεδρος  των Folli- Follie κάνει ένα flash back, και θυμάται τις ηλιολουστες μέρες πάνω στην πολυτελή  θαλαμηγό  «Phalarope» που με τα 38 μέτρα της έσκιζε τα νερά της Μεσογείου,  τις διακοπές στο μικρό παλάτι στις Σπέτσες, τα χλιδάτα πάρτι στο σπίτι της Κηφισιάς, τα ήρεμα τριήμερα στο σαλέ του Πηλίου.

    Μα τώρα όλα κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, ο άντρας της Δημήτρης και ο μοναχογιός της Τζώρτζης είναι στη φυλακή. Στις 10 Ιανουαρίου θα καθίσει και αυτή  μαζί τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πολύκροτο σκάνδαλο της faux εταιρείας τους. Η θαλαμηγός άλλαξε ιδιοκτήτη για 1,8 εκατ ευρώ, και τώρα παίρνουν σειρά τα σπίτια.

    Ο πλειστηριασμός

    Για σήμερα λοιπόν έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το  χειμερινό καταφύγιο των Κουτσολιούτσων στη Ζαγορά. Πρόκειται για ενα διώροφο σπίτι 230 τμ -και τρεις ανεξάρτητους ξενώνες συνολικού εμβαδού 95 τμ-,  που  βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 504.500 ευρώ, ενώ στο σφυρί βγαίνει και ένα χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές στην τιμή των 75.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι  η Intrum Hellas.

    Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση το ακίνητο αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου.

    Ο πλειστηριασμός του έχει ανασταλεί μέχρι τώρα τρεις φορές (Φεβρουάριος- Ιούνιος- Οκτώβριος 2021).

    Το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:

    Συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli-Follie, εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας. Όπως έχει γράψει το mononews διευθυντής της Petrus A.G. είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer Neumann,  ο οποίος ήταν μέχρι το Νοέμβριο του 2018  αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry. Ο Μεξικανός φίλος των Κουτσολιούτσων που τους στήριξε με δάνειο 36,5 εκατ ευρώ όταν έσκασε το σκάνδαλο τον Μάιο του 2018, προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας.

    Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε δεύτερη προσημείωση στο ακίνητο από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 για 500 χιλιάδες ευρώ.

    Ακολούθησε και τρίτη από την Δ.Ο.Υ Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ. ευρώ.

    Και τέλος αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

    Όμως μετά το Πήλιο αναμένεται να ακολουθήσουν οι πλειστηριασμοί για την χολιγουντιανής λογικής βίλα στις Σπέτσες και το σπίτι της Κηφισιάς.

    Διότι μπορεί ο Μεξικανός Andres Holzer Neumann να ήταν στενός φίλος με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και να του δάνεισε τα  36,5 εκατ ευρώ το Μάη του 2018 με το που έσκασε το σκάνδαλο, όμως τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

    Ο  Κουτσολιούτσος έπρεπε να επιστρέψει 14 εκατ ευρώ τον Ιούνιο του 2018, κάτι που δεν έπραξε. Και ο  Andres Holzer Neumann προσέφυγε δικαστικά, ωστόσο τα 14 εκατ ευρώ δεν τα έχει εισπράξει ακόμα. Το υπόλοιπο ποσό σύμφωνα με την αρχική συμφωνία πρέπει να επιστραφεί το 2024.

    Και επειδή ο Μεξικανός μέχρι σήμερα δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος, πολύ σύντομα το σπίτι της Κηφισιάς και η υπερπολυτελής βίλα των Σπετσών θα πάρουν και αυτά το δρόμο του πλειστηριασμού.

    Από τους πλειστηριασμούς  στη δίκη

    Στις 10 Ιανουαρίου ο Δημήτρης, η  Καίτη και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για πέντε κακουργήματα. Μαζί τους θα δικαστούν και άλλα 10 άτομα, συνεργάτες στην εταιρεία τους.

    Πατέρας και γιός είναι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι αρχηγοί  της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και διηύθυναν τη μεγάλη κομπίνα με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρεία.

    Ο άλλοτε πρόεδρος της FFG Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιός του Τζώρτζης που κατείχε τη θέση του CEO, κατηγορούνται ότι έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη διόγκωση της μετοχής, με τελικό αποτέλεσμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Μία φούσκα πολυτέλειας που έσκασε με πάταγο το 2018,  οδήγησε στην πτώση της Folli- Follie αυτοκρατορίας και ταρακούνησε και το ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Και ήταν τόσο μεγάλη η άνεση των Κουτσολιούτσων στην κομπίνα, ότι δηλαδή είχαν στήσει μία μηχανή που θα «γένναγε» χρήμα και δεν θα τους ανακάλυπταν, που διάλεγαν συστηματικά ψεύτικα ονόματα –όπως το θρυλικό πλέον «Γιωργος Πουτσίδης»- για τα παραστατικά μαϊμού στις αποστολές πλαστών εμβασμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 1,60 ευρώ με σύσταση «overweight» από την JP Morgan

    Και νέα παράταση για την αύξηση των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank

    Γιατί Goldman Sachs & JP Morgan ανακοινώνουν αύξηση των bonus για τα στελέχη τους

     



    ΣΧΟΛΙΑ