Τράπεζες

Alpha Bank: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 1,60 ευρώ με σύσταση «overweight» από την JP Morgan

  • NewsRoom
Alpha Bank: αύξηση της τιμής-στόχου στα Ευρώ 1,60 με σύσταση “overweight” από την JP Morgan

Βασίλειος Ε. Ψάλτης


Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της στον απόηχο των Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2021.

Συγκεκριμένα, ο αμερικάνικος οίκος αξιολογεί θετικά τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζα για τη νέα χρονιά, καθορίζοντας την τιμή-στόχο στα Ευρώ 1,60 ευρώ από Ευρώ 1,50 προηγουμένως, με upside της τάξεως του 53,8%, το υψηλότερο ανάμεσα στις Ελληνικές τράπεζες, δίνοντας παράλληλα σύσταση “overweight”.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan, οι ευοίωνες εκτιμήσεις τους για την Alpha Βank ΑΛΦΑ 0,86% 1,17 στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η Διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αποτιμά θετικά το ισχυρό κεφαλαιακό προφίλ της Alpha Bank, σημαντικά υψηλότερο από τις κανονιστικές απαιτήσεις, την ήδη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού της προς μονοψήφιο ποσοστό δείκτη ΜΕΑ στις αρχές του 2022, τον αυξανόμενο ρυθμό πιστωτικής της επέκτασης με πρόβλεψη για νέες εκταμιεύσεις ύψους 8 δισ. έως το τέλος του 2024, τα μέτρα ενίσχυσης της αποδοτικότητάς της με περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς και τις πρωτοβουλίες για επέκταση της δραστηριότητάς της στη Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης

Γιατί Goldman Sachs & JP Morgan ανακοινώνουν αύξηση των bonus για τα στελέχη τους

Και νέα παράταση για την αύξηση των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank

Attica Bank: Οι βασικοί όροι της συμφωνίας ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington για την AMKΣΧΟΛΙΑ