• Τράπεζες

    Η PIMCO, τα πακέτα και το… Cairo

    PIMCO

    Εμάνουελ Ρόμαν, επικεφαλής PIMCO


    Η Pimco, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει αποφασίσει να ενισχύσει τη θέση της στην Eurobank, καθώς από τις 23 Μαΐου 2019 εμφανίζεται με συμμετοχή 5,1%.

    Κύκλοι της αγοράς ανέφεραν ότι το fund της Pimco, το οποίο είναι καταχωρημένο στο Bloomberg στην κατηγορία του asset management, έχει ξεκινήσει ήδη τις αγορές και μάλιστα σε τιμές που πλησιάζουν στα υψηλά της μετοχής.

    Μόνο χθες άλλαξαν χέρια δύο πακέτα από 2 εκατ. τεμάχια το καθένα, στα 0,85 και 0,87 ευρώ αντίστοιχα, όταν η μετοχή έκλεισε στα 0,88 ευρώ και την περασμένη εβδομάδα έγραψε υψηλά 52 εβδομάδων στα 0,91 ευρώ. Σύμφωνα με την αγορά, αυτό αποτελεί μήνυμα ότι δεν «θέλει» το αμερικανικό fund τη μετοχή χαμηλότερα.

    Πωλητής πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πάντα, είναι η Fairfax, που αποτελεί και τον βασικό μέτοχο στην συστημική τράπεζα με ποσοστό 33,5%.

    Υπενθυμίζεται ότι Eurobank και Pimco έχουν υπογράψει στα τέλη Ιουνίου την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Pillar, ύψους 2 δισ. ευρώ, έναντι τιμήματος που έχει υπολογιστεί στα 110 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Pillar περιλαμβάνει 36.000 ακίνητα και το Cairo 73.000.

    Τέλος, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ύψους 7,5 δισ. ευρώ με την επωνυμία Cairo, που περιλαμβάνει κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τόσο η Eurobank, όσο και η Pimco όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου Ηρακλής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

    Ήδη, πηγές από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η αποστολή των drafts από τις υπηρεσίες του υπουργείου προς τον υφυπουργό Οικονομικών που χειρίζεται τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα για την κυβέρνηση κ. Γ. Ζαββό.



    ΣΧΟΛΙΑ