• Τράπεζες

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου έσωσε το σαλέ του Πηλίου

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου έσωσε το σαλέ του Πηλίου

    Καίτη Κουτσολιούτσου


    Τελικά ο Αγιος Ελευθέριος έκανε το θαύμα του, η προσευχή της Καίτης Κουτσολιούτσου εισακούστηκε και το σαλέ στο Πήλιο, γλίτωσε ξανά τον πλειστηριασμό.

    Το ηλεκτρονικό σφυρί δεν χτύπησε καθώς δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν 504.500 ευρώ για το το  χειμερινό καταφύγιο των Κουτσολιούτσων στη Ζαγορά. Πρόκειται για ενα διώροφο σπίτι 230 τμ -και τρεις ανεξάρτητους ξενώνες συνολικού εμβαδού 95 τμ-,  που  βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, ενώ στο σφυρί βγαίνει και ένα χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές στην τιμή των 75.000 ευρώ. Επισπεύδουσα ήταν η Intrum Hellas.

    Και τώρα αναμένεται να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία για τον πλειστηριασμό. Ενώ το δρόμο για να βγουν στο σφυρί θα πάρουν σύντομα τόσο το σπίτι της Κηφισιάς, όσο και η πολυτελής βίλα στις Σπέτσες.

    Σε ότι αφορά τώρα το ακίνητο του Πηλίου που  αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου, ο  πλειστηριασμός του έχει ανασταλεί μέχρι σήμερα τέσσερις  φορές (Φεβρουάριος- Ιούνιος- Οκτώβριος και Δεκέμβριος 2021).

    Το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:

    Συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli- Follie, εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας. Όπως έχει γράψει το mononews.gr διευθυντής της Petrus A.G. είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer Neumann,  ο οποίος ήταν μέχρι το Νοέμβριο του 2018  αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry.

    Ο Μεξικανός φίλος των Κουτσολιούτσων τους στήριξε με δάνειο 36,5 εκατ ευρώ όταν έσκασε το σκάνδαλο τον Μάιο του 2018 και προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας.

    Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε δεύτερη προσημείωση στο ακίνητο από την Τράπεζα Πειραιώς για 500 χιλιάδες ευρώ.

    Ακολούθησε και τρίτη από την Δ.Ο.Υ Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ ευρώ.

    Και τέλος αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

    Διαβάστε επίσης

    Η προσευχή της Καίτης Κουτσολιούτσου στον Άγιο Ελευθέριο για το σαλέ του Πηλίου

    TBI Bank: Δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά

    Alpha Bank: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 1,60 ευρώ με σύσταση «overweight» από την JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ