• Τράπεζες

    HSBC: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισ. δολ. – Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία κέρδη

    • Bloomberg
    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC

    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC


    Η HSBC Holdings ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την εμφάνιση κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο παρουσίασε κέρδη προ φόρων 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, τα οποία υπολείπονται των 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία.

    Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, λόγω των υψηλότερων δαπανών για τεχνολογία και των πληρωμών που σχετίζονται με την απόδοση.

    Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις αμοιβές που σχετίζονται με την απόδοση για κάποιο τμήμα του προσωπικού, γεγονός που συνεπάγεται υψηλότερο κόστος.

    Η επαναγορά μετοχών θα ξεκινήσει σύντομα και θα μειώσει τον βασικό δείκτη κεφαλαίων κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την τράπεζα.

    «Έχουμε ανακοινώσει τρεις επαναγορές μετοχών το 2023, συνολικού ύψους έως και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τρία τριμηνιαία μερίσματα που ανέρχονται σε 0,30 δολάρια ανά μετοχή», ανέφερε στη δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn.

    «Αυτό υπογραμμίζει την σημαντική ικανότητα διανομής που έχουμε, παρόλο που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

    Η βρετανική τράπεζα, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την Ασία, ξοδεύει περισσότερους πόρους στην περιοχή για να αξιοποιήσει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές και είδε «καλές επιδόσεις στο τμήμα πλούτου», ιδιαίτερα στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσε.

    Συμφώνησε να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης περιουσίας λιανικής της Citigroup Inc στην ηπειρωτική Κίνα αυτόν τον μήνα, κερδίζοντας περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις από πλούσιους πελάτες, σε 11 μεγάλες πόλεις.

    Προβλέψεις

    Ωστόσο, η ραγδαία ανάπτυξη στην Κίνα και η εκτυλισσόμενη κατάρρευση των εταιρειών ακινήτων έχουν δημιουργήσει μια πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επεκταθούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Η πρόβλεψη για ζημίες δανείων της τράπεζας ήταν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, με το ήμισυ από αυτά να συνδέεται με τον τομέα των εμπορικών ακινήτων της Κίνας.

    «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ανοίγματά μας στον τομέα των εμπορικών ακινήτων της ηπειρωτικής Κίνας και παραμένει ένας βαθμός αβεβαιότητας στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η HSBC.

    Η τράπεζα αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους άνω των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Οι προοπτικές της για τις αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες παρέμειναν αμετάβλητες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί οι αναλυτές «χαιρετίζουν» με θέρμη τη συμφωνία Alpha Bank – UniCredit

    Ποιος κορυφαίος τραπεζίτης πουλάει μετοχές της JP Morgan έναντι 141 εκατ. δολαρίων

    NatWest: Βουτιά 18% για τη μετοχή στον απόηχο της υπόθεσης Φάρατζ



    ΣΧΟΛΙΑ