• Τράπεζες

    Ποιος κορυφαίος τραπεζίτης πουλάει μετοχές της JP Morgan έναντι 141 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    Αίσθηση προκάλεσε η πρόθεση του Τζέιμι Ντίμον να πουλήσει ένα μερίδιο από τη συμμετοχή του στην JP Morgan ύψους 141 εκατ. δολαρίων.

    Ο κορυφαίος τραπεζίτης, ο οποίος ηγείται του επενδυτικού κολοσσού τα τελευταία 18 χρόνια δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πώληση του μεριδίου του, εκπλήσσοντας τις αγορές την Παρασκευή.

    Ο Ντίμον και η οικογένειά του κατέχουν πάνω από 8,6 εκατ. μετοχές της επενδυτικής τράπεζας, με την πώληση 1 εκατ. μετοχών να αφορά το 12% του συνολικού τους μεριδίου.

    Κατά τη θητεία του ο Ντίμον εκτόξευσε την αξία της μετοχής κατά 250% και διόγκωσε την προσωπική του περιουσία, μπαίνοντας στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.  Στις αρχές του 2009, ο Ντίμον αγόρασε 500.000 μετοχές της τράπεζας ως ένδειξη εμπιστοσύνης εν μέσω της πτώσης των μετοχών και το ίδιο έκανε και  το 2016, ξοδεύοντας περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια συνολικά για τους δύο γύρους αγορών μετοχών.

    Ο Ντίμον είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, με τον 67χρονο τραπεζίτη να αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι θα παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμα.

    «Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη πώληση του κ. Ντίμον από τότε που μπήκε στην εταιρεία και ότι αποτελεί τόσο κρίσιμο μέρος της ιστορίας της, είμαστε βέβαιοι ότι η ανακοίνωση θα τραβήξει την προσοχή», ανέφεραν σε σημείωμά τους προς τους πελάτες τους οι αναλυτές της Piper Sandler, R. Scott Siefers και Frank Williams, οι οποίοι έχουν αξιολογήσει τις μετοχές της JPMorgan overweight.

    Η ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσει κάποια βραχυπρόθεσμη αδυναμία στη μετοχή ανέφεραν όμως σημείωσαν  ότι  δεν βρίσκουν κανένα ελάττωμα στην απόφαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζέιμι Ντίμον κατά κεντρικών τραπεζών: Οι προβλέψεις τους έπεσαν έξω

    Χιλιάδες απολύσεις σε τράπεζες και εταιρείες – Γιατί «πέφτουν κεφάλια»

    JP Morgan – UBS: Τι σημαίνει η συγχώνευση στη Ρουμανία και η στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα για UniCredit και Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ