• Τράπεζες

    Growth Awards: Αυτές είναι οι 6 εταιρίες που βραβεύτηκαν

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημά της. Τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και τουρισμού μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόνισε χθες ο CEO Eurobank κ. Φωκίωνας Καραβίας μιλώντας σε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων Growth Awards.

    «Τα 20 δισ. ευρώ επενδύσεων, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη», τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank. Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».

    Τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards συστάθηκαν από την Eurobank και την Grant Thornton και στόχο έχουν την επιβράβευση ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίθηκαν, παρά την κρίση, συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ξεχωρίζοντας για τη δυναμική και την εξωστρέφειά τους.

    Οι 6 εταιρίες που βραβεύθηκαν είναι η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE, τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, η εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων SUNLIGHT που κατασκευάζει αμυντικά, ενεργειακά, ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα, η εταιρεία διέλασης αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ, τα σουπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ και η φαρμακευτική GENESIS PHARMA S.A.

    • Για 2η χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton απονέμουν τα βραβεία Growth Awards στηρίζοντας την επιχειρηματική αριστεία και τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές, λόγω της πολυετούς κρίσης, περιβάλλον.
    • Τα Growth Awards, τα πρώτα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, φιλοδοξούν να εδραιωθούν ως ο κορυφαίος εγχώριος θεσμός που στόχο έχει να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στην αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών και αντικειμενικών κριτηρίων.

    Οι 6 (έξι) νικητές, που ανακοινώθηκαν κατά την Τελετή Βράβευσης, την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι οι εξής:

    1. Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση: DEMO A.B.E.E.
    2. Ανάπτυξη προϊόντος / Ανάπτυξη αγορών: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT A.B. & E.E. ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΗΛΕΚΤΡ. & ΤΗΛΕΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
    3. Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα: ΜΑΣΟΥΤΗΣ Δ. ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε
    4. Επενδύσεις: ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε
    5. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: GENESIS PHARMA S.A.
    6. Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας: Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
    • Σκοπός της πρωτοβουλίας, που εγκαινιάστηκε το 2016 και συνεχίζεται σήμερα, είναι να αναδειχθούν εκείνες οι ελληνικές επιχειρήσεις που, παρά το δυσμενές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν, καινοτόμησαν, υιοθέτησαν εξωστρεφή στρατηγική, εμφάνισαν ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, σεβόμενες την πελατειακή τους βάση και το ανθρώπινο δυναμικό τους και διαθέτουν υψηλό αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
    • Με το θεσμό των Growth Awards επιδιώκεται να αναδειχθεί το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν, ικανό να στηρίξει την απαιτητική πορεία που καλείται να διανύσει η ελληνική οικονομία προς μια διατηρήσιμη ανάκαμψη. Το ελληνικό επιχειρείν που μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, αισθητά διαφοροποιημένο σε σχέση με το παρελθόν, σε όρους ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας, καινοτομίας, εργασιακής και τεχνολογικής κουλτούρας.

    Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης των επιχειρήσεων, ώστε να γίνει η τελική επιλογή των έξι (6) νικητών χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Για τη διενέργειά της χρησιμοποιούνται ειδικές αναλύσεις βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών και συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών σε περίπου 8.000 ελληνικές επιχειρήσεις.

    Με βάση την καταγεγραμμένη χρηματοοικονομική θέση και επίδοση κάθε εταιρίας και την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής (όπως: έτη δραστηριοποίησης, μετοχική σύνθεση, έλεγχος από ορκωτούς κ.ά.) πραγματοποιείται η επιλογή 193 εταιριών από το σύνολο των 8.000, οι οποίες προκρίνονται στη δεύτερη φάση.

    Στόχος είναι οι τελικοί νικητές να συνδυάζουν ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και να διακρίνονται αφενός για τις οικονομικές τους επιδόσεις, αφετέρου για την αφοσίωσή τους στο ανθρώπινο στοιχείο και την κοινωνική ευθύνη.

    Οι 193 εταιρίες που περνούν στη Β’ φάση, αποστέλλουν πρόσθετα χρηματοοικονομικά στοιχεία και άλλα δεδομένα που απαιτούνται για τη συνέχιση της αξιολόγησης. Για κάθε εταιρία δημιουργείται ειδικός φάκελος και το σύνολο των φακέλων υποβάλλεται και αξιολογείται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων (Nomination Committee) η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank και της Grant Thornton.

    Προκρίνονται 21 εταιρίες για περαιτέρω αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή και την ανάδειξη των έξι (6) κινητών. Στην Επιτροπή Βραβεύσεων προεδρεύουν από κοινού ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς.

    Η ομιλία του κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank

    Ο χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου



    ΣΧΟΛΙΑ