• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Βουτιά 58% στα κέρδη για το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Η αποτυχημένη εξαγορά της Green Sky σε συνδυασμό με την περιορισμένη δραστηριότητα της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, οδήγησαν σε απώλειες μισού δις στα κέρδη της Goldman Sachs για το β’ τρίμηνο του 2023.

    O τραπεζικός κολοσσός της Wall Street είχε κέρδη 1,07 δισ. δολάρια ή  3,08 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

    Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 58% λόγω της ύφεσης στη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής, των υποτιμήσεων στα ακίνητα και των ζημιών στον τομέα των καταναλωτών, όπου περιλαμβάνεται  η επιχείρηση δανεισμού GreenSky. Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, ένα βασικό μέτρο κερδοφορίας, διολίσθησε στο 4% το τρίμηνο – η χειρότερη επίδοση μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών των ΗΠΑ.

    Η Greensky, η οποία διευκολύνει τη χορήγηση δανείων βελτίωσης κατοικιών σε καταναλωτές, εξαγοράστηκε από την Goldman Sachs τον Σεπτέμβριο του 2021 σε μια συμφωνία ύψους 2,24 δισ. δολαρίων.  Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της διοίκησης και πλέον η τράπεζα επιδιώκει την πώλησή της.

    Ο τομέας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Goldman σημείωσε έσοδα ύψους 3,05 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

    Οι προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20% σε 1,43 δισ. δολάρια, ενώ  τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 26%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης:

    EKT: Πρόταση για εβδομαδιαίους ελέγχους στην ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών

    Morgan Stanley: Βουτιά 13% στα κέρδη το β’ τρίμηνο του 2023

    Bank of America: Στα 7,1 δισ. δολάρια τα έσοδα λόγω τόκων



    ΣΧΟΛΙΑ