• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Πτώση 43% στα κέρδη για το γ’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    David Solomon, CEO Goldman Sachs

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Την τέταρτη συνεχή τριμηνιαία πτώση της κατέγραψε η Goldman Sachs κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

    Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα, αν και παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στα κέρδη από τους υπόλοιπους Αμερικανικούς κολοσσούς όπως η JP Morgan, BoFA και η Morgan Stanley.

    Ειδικότερα, η Goldman Sachs παρουσίασε κέρδη 3,1 δις δολαρίων ή 8,25 δολαρίων ανά μετοχή, από 5,4 δισ. δολαρίων ή 14,93 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο γι’ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες και συγκεκριμένα για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,75 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία συναίνεσης που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

    Η Goldman Sachs βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιάρθρωσης, όπως ανέφερε ο CEO David Solomon, ο οποίος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σημαντικές αλλαγές στις μονάδες της επενδυτικής τράπεζας.

    Μία από αυτές προβλέπει τα τμήματα investment banking και trading να συγχωνευτούν. Η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς η τράπεζα της Wall Street επιδιώκει να αυξήσει το εισόδημά της από τις δραστηριότητες με αμοιβές, σε μια περίοδο που η αύξηση των επιτοκίων έχει επηρεάσει τις αποτιμήσεις και τη χάραξη συμφωνιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Μειωμένα κέρδη για JP Morgan, Citigroup και Morgan Stanley το γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ