• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Έλλειμμα 8 δισ. στην Credit Suisse μέχρι το 2024

    • Bloomberg
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    «Τρύπα» ύψους 8 δισ. ελβετικών φράγκων εκτιμάει η Goldman Sachs ότι θα αντιμετωπίσει η Credit Suisse σε βάθος διετίας.

    Ήδη το έλλειμμα για την εταιρεία ανέρχεται σε τουλάχιστον 4 δισ. ελβετικά φράγκα και μπορεί να διευρυνθεί ακόμα 4 δισ. έως το 2024, λόγω των δαπανών που θα έχει η δεύτερη σε μέγεθος ελβετική τράπεζα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

    Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση πώλησης (sell) για τους επενδυτές.

    Η μετοχή της Credit Suisse έχει ταλαιπωρηθεί από τεράστια αστάθεια τις τελευταίες ημέρες. Μέσα στο 2022 έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της. Την περασμένη εβδομάδα, ένα memo του Διευθύνοντα Συμβούλου Ulrich Koerner οδήγησε σε δεκάδες δημοσιεύματα που αμφισβήτησαν την ευρωστία της τράπεζας με αποτέλεσμα να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά και τις τελευταίες ημέρες να προσπαθεί να ανακάμψει από αυτά.

    Σχέδια αναδιάρθρωσης

    Στις 27 Οκτωβρίου ο Koerner αναμένεται να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον επενδυτικό τομέα, πώληση περιουσιακών στοιχείων και περικοπές θέσεων εργασίας.

    Σύμφωνα με την αναλύτρια Flora Bocahut της Jefferies, η Credit Suisse πρέπει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να αυξήσει το κεφάλαιό της κατά 9 δισ. ελβετικά φράγκα. Όμως η ίδια εκτιμάει ότι η τράπεζα θα δώσει προτεραιότητα στην πώληση περιουσιακών στοιχείων.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον των αγοραστών για τη μονάδα τιτλοποιήσεων της τράπεζας, μεταξύ των οποίων η Pimco, η Sixth Street και μια επενδυτική ομάδα με επικεφαλής τη Centerbridge Partners.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Γιατί η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης μόλις ξεκινάει

    Alpha Bank: Πρώτη δανειοδότηση μικρής επιχείρησης με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ