• Τράπεζες

    Eurobank: Στο 1,3 δισ. ευρώ οι συμβασιοποιήσεις έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους – Το ΕΣΠΑ κινητήρια δύναμη για τις ΜμΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Κώστας Βασιλείου, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank. 


    Την πεποίθηση ότι η Eurobank θα λάβει και την 4η δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, εκφράζει στο mononews.gr ο Κώστας Βασιλείου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

    «Έχουμε εξαντλήσει  τα 400 εκατ. ευρώ των δύο πρώτων δόσεων και  μέχρι  το τέλος του χρόνου θα έχουμε συμβασιοποιήσει 1,3 δις ευρώ για επενδυτικά έργα», λέει χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου στόχος της τράπεζας όπως επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει ο CEO της  Eurobank Φωκίων Καραβίας είναι  η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και η χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρηματικών πλάνων.

    Και στη γραμμή αυτή κινούνται οι αναπληρωτές CEOs Κώστας Βασιλείου και Αντρέας Αθανασόπουλος.

    Χθες η Eurobank, πήρε την  την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση και της τρίτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου  Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,  έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους.

    Σήμερα η τράπεζα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΕΣΠΑ 2021-2027: 1 δις ευρώ  στη διάθεση 56.000 ωφελούμενων επιχειρήσεων. Οδηγός επιτυχίας».

    Ο κ. Βασιλείου μιλώντας  στο mononews.gr  σημειώνει χαρακτηριστικά, «είμαστε με διαφορά η πρώτη τράπεζα στη χρηματοδότηση συναλλαγών. Για παράδειγμα στην πρώτη δόση έχουμε χρηματοδοτήσει 14 συναλλαγές και 11 διαφορετικούς πελάτες. Έχουμε μεγαλύτερη διασπορά στα έργα που χρηματοδοτούμε και σε διαφορετικούς τομείς. Πρόκειται για έργα σε τομείς όπως το λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φάρμακα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες κλπ.

    Και όπως λέει η ομάδα της τράπεζας που είναι επιφορτισμένη με τις χρηματοδοτήσεις του ΤΑΑ έχει κάνει συστηματική δουλειά στην ενημέρωση της πελατείας για τα πλεονεκτήματα της χρηματοδότησης μέsω του Ταμείου και σε συνδυασμό με άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως τους αναπτυξιακούς, το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο κλπ.

    Στην ανακοίνωση της χθες η Eurobank αναφέρει πως έχει  ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του  Ταμείου Ανάκαμψης συμμετέχοντας ενεργά στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και της μετάβασης σε ένα νέο, ανταγωνιστικό και παραγωγικό μοντέλο.

    Με τις δύο πρώτες δόσεις, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις μιας μεγάλης γκάμας επενδυτικών σχεδίων που αφορούν σε: κατασκευή Φωτοβολταϊκών Πάρκων, Ηλεκτροκίνηση και μικροκινητικότητα, Τηλεπικοινωνίες και αναβαθμίσεις δικτύου οπτικών ινών, Λιανεμπόριο, Παραγωγή μπαταριών και συσσωρευτών, Τουρισμό και  Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

    Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η  Eurobank παραμένει προσηλωμένη και στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2021-2027: 1 δις ευρώ  στη διάθεση 56.000 ωφελούμενων επιχειρήσεων, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος θα αναπτύξουν οι κ.κ. Αντρέας Αθανασόπουλος – αναπληρωτής CEO της Eurobank,  Ιάκωβος Γιαννακλής–  Γενικός Διευθυντής Retail Banking Eurobank , Δημήτρης Οικονόμου– Επικεφαλής Retail Business Banking Eurobank. Και επίσης θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Eιδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός.

    «Το 1 δις ευρώ  είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη των ΜμΕ και της ελληνικής οικονομίας, και πρέπει να την αδράξουμε» σημειώνουν τα στελέχη της τράπεζας.

    Μάλιστα η Eurobank  είναι η μοναδική τράπεζα που παρέχει στην Ελλάδα το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME Competitiveness) του ΕΤαΕ, με συνολικό προϋπολογισμού 250 εκατ.  ευρώ.

     Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Νέα καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα με αυξημένο επιτόκιο

    Εθνική Τράπεζα: Νέες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια έως και 3%

    Eurobank: Ανθεκτική η αγορά εργασίας, πρόκληση η αύξηση παραγωγικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ