• Τράπεζες

    Eurobank POS: Βελτιωμένες προσφορές από Nexi και Worldline

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Eurobank POS: Βελτιωμένες προσφορές από Nexi και Worldline

    Φωκίων Καραβίας- Eurobank


    Με νέες βελτιωμένες προσφορές επανήλθαν η  ιταλική Νexi και η γαλλική Worldline, καθώς και οι δύο επιθυμούν να κλείσουν τη συμφωνία με την Eurobank για την απόκτηση των POS της τράπεζας.

    Οι βελτιωμένες προσφορές κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δύο μέρες πριν από την συνεδρίαση του ΔΣ της Eurobank που θα αποφάσιζε με ποια από τις δύο θα ξεκινούσε τις αποκλειστικές συνομιλίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μία εταιρεία προσφέρει 10ετή συνεργασία και η άλλη 15ετή συνεργασία. Και καθώς το τίμημα διαμορφώνεται στην περιοχή των 300 εκατ ευρώ και στις δύο προσφορές, η business σχέση είναι αυτή που θα καθορίσει ποιος από τους δύο διεκδικητές θα κερδίσει τα POS της Eurobank.

    Μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας και θα αποφασίσει ποια από τις δύο προσφορές θα προκρίνει.

    Στο μεταξύ στο μέτωπο της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζονται οι αποκλειστικές συνομιλίες με την αμερικανική EVO για τη διαχείριση merchant acquiring business, της υποδομής του συστήματος πληρωμών μέσω τερματικών POS.

    Η Εθνική Τράπεζα και η EVO θα δημιουργήσουν από κοινού μία εταιρεία με ποσοστό συμμετοχής στο 50%-50%. Το όφελος για την ΕΤΕ υπολογίζεται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 150 εκατ ευρώ.

    Από την αρχή του χρόνου οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank έχουν ανακοινώσει στις δικές τους συνεργασίες στον τομέα διαχείρισης των POS.

    Η πρώτη κίνηση έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς τον περασμένο Mάρτιο όταν συμφώνησε την πώληση του δικού της merchant acquiring στην Euronet Worlwide για 300 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει  την  αποκλειστική συνεργασία πωλήσεων και διανομής, για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών. Επίσης η  Τράπεζα Πειραιώς θα λαμβάνει προμήθειες για μελλοντικά καθαρά έσοδα που θα δημιουργούνται από τη δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών.

    Τον περασμένο Αύγουστο η  Alpha Bank  προχώρησε σε συμφωνία με την Νexi για το σύστημα των τερματικών POS. Συγκεκριμένα η Alpha Bank προχωρά σε απόσχιση του τομέα αποδοχής καρτών, δημιουργώντας μια νέα εταιρεία, η οποία αποτιμάται στα 307 εκατ ευρώ. Το 51% της εταιρείας ανήκει στη Nexi καταβάλοντας στην Alpha Bank  157 εκατ. ευρώ, και το υπόλοιπο 49% στην τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Σε συζητήσεις με Nexi και Worldline για την πώληση του συστήματος πληρωμών μέσω POS

    Eθνική Τράπεζα: Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με EVO για τα POS

    Πωλητήριο στις υπηρεσίες POS βάζουν οι τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ