ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την επόμενη βδομάδα «κλειδώνει» το deal για τη μεταβίβαση του 80% της μονάδας διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών της Eurobank και την τιτλοποίηση ύψους 7,4 δισ. ευρώ του project Cairo.
Η διαδικασία έχει ανοίξει, πέραν της Pimco, και για άλλους διεκδικητές, δηλαδή το δίδυμο Fortress-doValue, το οποίο είχε προσέλθει στην αρχική φάση του διαγωνισμού, καταθέτοντας και δεσμευτική προσφορά.
Όπως είναι γνωστό, στα τέλη Σεπτεμβρίου έληξε η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την Pimco, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία. Και ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Pimco συνεχίζονταν, στο «παιχνίδι» επανήλθαν και οι προηγούμενοι διεκδικητές.
Η διοίκηση της Eurobank θα εξετάσει την ένταξη της τιτλοποίησης μαμούθ των 7,5 δισ. ευρώ στο σχέδιο «Ηρακλής», όταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου οριστικοποιηθούν. Επίσης στον «Ηρακλή» θα ενταχθεί και το project Pillar.
Στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα εξετάζει τον ανασχεδιασμό της τιτλοποίησης των 7,4 δισ. ευρώ προκειμένου να κουμπώσει με το σχέδιο Ηρακλής.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού οριστικοποιηθούν οι όροι και οι παράμετροι ένταξης στο σχέδιο Ηρακλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Βρανοπούλου: Μια συνειδητή διεκδίκηση χώρου
- Mononews Health 20: Οι 20 πιο επιδραστικοί επιστήμονες Υγείας του 2025
- Τα σενάρια για την Alpha Bank μετά τη νέα δήλωση του Αντρέα Ορσέλ και την μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 5,5%
- Η Δέσποινα Τσαγγάρη «συστήνεται» στην αγορά με πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.