• Τράπεζες

    Eurobank: Αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα για το mega deal

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Την επόμενη βδομάδα «κλειδώνει» το deal για τη μεταβίβαση του 80% της μονάδας διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών της Eurobank και την τιτλοποίηση ύψους 7,4 δισ. ευρώ του project Cairo.

    Η διαδικασία έχει ανοίξει, πέραν της Pimco, και για άλλους διεκδικητές, δηλαδή το δίδυμο Fortress-doValue, το οποίο είχε προσέλθει στην αρχική φάση του διαγωνισμού, καταθέτοντας και δεσμευτική προσφορά.

    Όπως είναι γνωστό, στα τέλη Σεπτεμβρίου έληξε η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την Pimco, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία. Και ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Pimco συνεχίζονταν, στο «παιχνίδι» επανήλθαν και οι προηγούμενοι διεκδικητές.

    Η διοίκηση της Eurobank θα εξετάσει την ένταξη της τιτλοποίησης μαμούθ των 7,5 δισ. ευρώ στο σχέδιο «Ηρακλής», όταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου οριστικοποιηθούν. Επίσης στον «Ηρακλή» θα ενταχθεί και το project Pillar.

    Στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα εξετάζει τον ανασχεδιασμό της τιτλοποίησης των 7,4 δισ. ευρώ προκειμένου να κουμπώσει με το σχέδιο Ηρακλής.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού οριστικοποιηθούν οι όροι και οι παράμετροι ένταξης στο σχέδιο Ηρακλής.



    ΣΧΟΛΙΑ