• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα


    Αναθερμάνθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και το fund CVC για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Στο ερώτημα αν θα βγει «λευκός καπνός» για το CVC, πηγή που έχει γνώση της διαπραγμάτευσης αναφέρει στο mononews.gr: «Λευκός καπνός δεν βγήκε ακόμα. Είμαστε πιο κοντά…».

    Το CVC, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά για να αποκτήσει τον ασφαλιστικό βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας.

    Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές πέρασαν ένα διάστημα «πολικών θερμοκρασιών» καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για το τίμημα.

    Τότε  ο CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, που χειρίζεται αποκλειστικά την υπόθεση, έβγαλε από το συρτάρι το «plan B», που είναι η δημόσια προσφορά μετοχών (IPO) στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε και  τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, σημειώνοντας πως το προσφερόμενο τίμημα από το CVC είναι εξαιρετικά χαμηλό, συγκρινόμενο με άλλες ανάλογες συναλλαγές.  Και έλαβε την έγκριση από την DG Comp να προχωρήσει.

    Το τίμημα που πρόσφερε αρχικά  το CVC ήταν στην περιοχή των 450 εκατ. ευρώ, το οποίο τόσο η ΕΤΕ όσο και η αγορά γενικότερα θεωρούσε χαμηλό για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιας εταιρείας με σημαντικές προοπτικές.

    Μετά την έγκριση που έλαβε το «plan B» του κ. Μυλωνά από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν φαίνεται πως κινητοποίησε το CVC  το οποίο επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιες τράπεζες πληρούν τις προϋποθέσεις επιστροφής στον MSCI – Φαβορί ο Μυτιληναίος – Οι τρεις λόγοι για την κούρσα της Εθνικής

    Προγράμματα διευκόλυνσης για δανειολήπτες ανάχωμα στα νέα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας

    Τράπεζες: Έτοιμες για το πανευρωπαϊκό stress test που ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ