ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τα ανοίγματα των πιστωτικών ιδρυμάτων έναντι της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο και αντιμετωπίζονται ως ανοίγματα έναντι της κεντρικής κυβέρνησης, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ΕΑΤ, Αθηνά Χατζηπέτρου.
«Κατά συνέπεια ουδεμία διαφορά κινδύνου υφίσταται μεταξύ των ανοιγμάτων έναντι της ΕΑΤ και των ανοιγμάτων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στηρίζεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. σύμφωνα με το σημείο 8 της παραγράφου 1, άρθρο 4 του Κανονισμού (ΕΕ) με αριθμό 575/2013, είναι οντότητα του Δημοσίου Τομέα», αναφέρει η κα Χατζηπέτρου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Βατικανό – Αναζητείται ο διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου
- Πρέβεζα: Απατεώνας παρίστανε τον αστυνομικό και εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους
- Επίθεση στη Νομική: Στο «μικροσκόπιο» ο πυροσβεστήρας που χρησιμοποίησαν οι δράστες
- Δήμας: «Την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε τη σύμβαση για τον ΒΟΑΚ» – Πότε παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος
