• Τράπεζες

    Αποχωρεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η Αθηνά Χατζηπέτρου

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου


    Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΑΤ Αθηνά Χατζηπέτρου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτηση της, ύστερα από τις καταγγελίες υφισταμένων της για κακή συμπεριφορά και εργασιακό μπούλινγκ, οι οποίες συζητήθηκαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και αναμένεται η απόφαση του.

    Αν και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κατά βάση αστήρικτες καταγγελίες, η κα Χατζηπέτρου για λόγους ευθιξίας και προσωπικούς υπέβαλε την παραίτηση της, ενώ εκφράζει και παράπονα για τον πρόεδρο της ΕΑΤ κ. Γιώργο Ζαββό, καθώς θεωρεί ότι δεν την στήριξε στην συγκεκριμένη υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Χατζηπέτρου ανέλαβε το «τιμόνι» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2020. Στόχος της ήταν η αναδιάρθρωση της ΕΑΤ κάτι που πέτυχε ακολουθώντας νέο μοντέλο λειτουργίας, νέα οργανωτική δομή, νέο management και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Παράλληλα, υιοθέτησε ένα σύνολο κανόνων για τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης. Εστίασε στην χρηματοδότηση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Η κα Χατζηπέτρου στο παρελθόν διετέλεσε σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering) και έχει συμμετάσχει σε έργα εξαγορών (mergers and buy outs) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ των άλλων έχει διατελέσει Οικονομική Διευθύντρια των εταιρειών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota) και από το 1996 έως το 2011 ήταν σύμβουλος του UNECE, του RVO και του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης

    Αθηνά Χατζηπέτρου-ΕΑΤ: Προσφέρει «φθηνά» δάνεια ύψους €1,85 δισ. με επιδότηση επιτοκίου

    Α. Χατζηπέτρου (HDB): Εξελέγη μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM)

    Αθηνά Χατζηπέτρου-ΕΑΤ: Προσφέρει «φθηνά» δάνεια ύψους €1,85 δισ. με επιδότηση επιτοκίου



    ΣΧΟΛΙΑ